Címke: református
Keresés
Dátum választó
Rendezés
530 találat
2024.01.29

Tódor Norbert tanúságtétele az ÉlŐvízben

A KTV vallási magazinja, az ÉlŐvíz januári adásában megismerhetik Tódor Norbertet, aki nyolc éve tevékenykedik a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ munkatársaként. Norbertet már fiatal korában foglalkoztatta a nagybetűs Igazság kérdése. Kereste a választ arra, hogy mi is a boldogság, és mi mozgatja a világot. Keresése közben megérintette az Isten. Megtérése nem pontszerű volt, éveken át eltartott. Ma a Kecskeméti Református Egyházközség aktív tagja.
2024.01.22

Elkezdődött az ökumenikus imahét

Elkezdődött az ökumenikus imahét, ami a keresztény felekezetek egységéért végzett közös ima kiemelt időszaka Kecskeméten is. Az alkalmakat ezen a héten, egészen szombatig a kecskeméti Nagytemplomban tartják minden nap 17 órától.
2023.12.15

Varga Nándor volt a Kiemelő vendége

Szombaton 17 órakor már a harmadik gyertyát gyújtják meg a város adventi koszorúján. A főtéri ünnepségen az ünnepi gondolatokat ezúttal Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze. Ő volt ma a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.10.01

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát a református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért. A belvárosi református templomban tartott istentiszteletet az óvoda Csillag csoportjába járó apróságok éneke, rövid prózai előadása és imája tette különösen meghitté. A szertartás keretében a Pálmácska Óvoda igazgatóhelyettese, Andrásyné B. Tóth Anikó átvehette a Tradicionális Magyar Keresztyén Oktatásért-díjat.
2023.08.30

ÉlŐvíz - Bemutatkozik a Hajnalcsillag Tanoda

A Hajnalcsillag Tanodát a Kecskeméti Református Egyházközség hívta életre 2019-ben missziós céllal. Nehéz helyzetben élő általános iskolás gyerekekkel foglalkoznak, hitre, reményre, szeretetre, önuralomra, önbizalomra, életrevalóságra nevelik őket iskola után, délutánonként. Céljuk, hogy ők is átérezzék Isten átölelő szeretetét. A Műkertvárosban található tanoda működésében Isten a főszervező, mindenki más asszisztens. Az intézmény létrejöttéről, működéséről és saját elhívásáról mesélt az ÉlŐvíz vallási magazinműsor augusztusi adásában Bárdos Péterné Edit, a tanoda vezetője.
2023.06.06

Zenés áhítat messiási zsoltárokkal

Az elmúlt év örömeire és szomorú eseményeire hálaadással visszaemlékező közösségi alkalmat tartottak hétfő délután a református internátus dísztermében. A zenés áhítaton a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar tagjai a Messiás személyére és majdani országára utaló zsoltárokat szólaltattak meg.