Címke: Révész László
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5216 találat
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.
2023.11.21

A Kodály Iskola két hangszerét ünnepelték

Az ÉZI teljes körű felújításon áteső hangversenyzongoráját és a 40 évvel ezelőtt átadott orgonáját ünnepelték hétfő este a Kodály Iskolában. Az intézmény dísztermében megtartott koncerten művésztanárok léptek színpadra, előadásukban többek között Joseph Haydn, Saint-Saëns, Schumann és Vierne művei csendültek fel.
2023.11.15

Ünnepelt a Kodály Iskola orgona tanszaka

40 évvel ezelőtt, 1983-ban adták át a Kodály Iskola 40 regiszteres, 3 manuálos, pedállal rendelkező orgonáját. A jubileum alkalmából kedd délután az évfordulóra emlékező koncertet tartottak az intézmény dísztermében. A hangversenyen – az orgona tanszak diákjainak hívását elfogadva – a világhírű orgonista, Varnus Xaver is részt vett.
2023.11.12

Épül a piaristák új orgonája

Az Évszázadok muzsikája koncertsorozat keretében szombat este Révész László orgonaművész és két növendéke játékában gyönyörködhettek a kecskeméti zeneszeretők. A Barátok templomában megtartott hangverseny résztvevői adományaikkal a piarista templom már épülő, új orgonájának beépítési költségeihez járulhattak hozzá.
2023.01.07

Léleküdítő orgonakoncerttel kezdődött az új év

Bár a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tradicionális, a bécsi filharmonikusok hagyományait követő január elsejei koncertjét idén a Hírös Agóra átmeneti zárva tartása miatt nem tudták megtartani, mégsem maradtak újévi koncert nélkül a kecskeméti zeneszeretők. A Túri-Nagy János orgonaművész által immár hetedik ízben szervezett hangverseny nem maradt el, a Nagytemplomban péntek este felcsendülő népszerű zeneművek hallatán a szép számú közönség méltán érezhette úgy, hogy „Jól kezdődött az új év!”