Címke: Somogyi Lajos
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.10.05

Szinte mindenük odaveszett a tűzben

Másfél hete a tűz martalékává vált egy négytagú ballószögi család otthonának tetőszerkezete. A födém és tető teljesen megsemmisült, lényegében csak a falak maradtak az épületből, a berendezés is használhatatlanná vált. Mivel biztosításuk nem volt, most a semmiből kell újraépíteniük a házat. Ballószög önkormányzata a család mellé állt, de nagyon sok támogatásra van szükségük ahhoz, hogy még a tél beállta előtt tető kerüljön a fejük fölé.
2023.09.11

Fergeteges volt a hangulat a Ballószögi Szüreti Napokon

Nagyszerű hétvégét élt meg Ballószög. A XIX. Szüreti Napok és Helyi Értékeink Napjain rengetegen voltak. Verőfényes napsütés, sok vidámság, gyönyörűen feldíszített faluközpont, hagyományok, fogatok, lovasok, cserregtetés, borrendek, sok gyermekjáték, forgatag, kézműves vásár, szuper koncertek, finom ételek, üdítők. Ez várta a vendégeket a településen.
2023.08.22

Megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás

Kecskemét Főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál kedd délután megnyílt a 26. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, mely több mint 100 kiállítóval, kézműves bemutatóval, kulturális műsorral várja az érdeklődőket vasárnapig. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által a Hírös Hét Fesztivál kísérőrendezvényeként megszervezett nagyszabású térségi seregszemlén tíz faházban és egy jurtában összesen 16 település mutatkozik be. A rendezvény újdonsága idén a Térségi Gasztrohét, melynek keretében megismerkedhetünk a térség hagyományos ízeivel.
2023.04.06

Hármas átadó ünnepet tartott Ballószög

Három fontos projektnek is ma tartotta közös átadó ünnepségét Ballószög Önkormányzata. A településen a nemrég megvalósult Bem-Dózsa utcai csomópont fejlesztésnek, egy új autóbuszöbölnek és az általános iskola új ebédlőjének is örülhetnek a helyiek. A fejlesztések értéke meghaladja a 170 millió forintot.