Nemzetközi szintre emelték a ballószögiek a kolbásztöltő versenyt

Hús, fűszerek, titkos hozzávalók: minden az asztalra került szombaton a VIII. Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen. A megnyitón Somogyi Lajos, a település polgármestere arról beszélt, hogy a rendezvény egyik fő célja a hagyományok megélése.
A versenyre 30 csapat érkezett. Az idei esemény kitágította a kulturális határokat, ugyanis Angliából, valamint Brazíliából is voltak vendégek, akik megtanulhatták, hogyan is zajlik egy igazi magyar kolbásztöltés, és hogyan készül a falusi vendégasztal.

Nagy Gabriella művelődésszervező elmondta, hogy a résztvevők nagy része Ballószögről érkezett, de csatlakoztak a versenyhez Kecskemétről, Szabadszállásról, Hartáról és Kiskőrösről. Emellett idén részt vettek a Brazil-Magyar Kolbásztöltők is az eseményen.
Négy versenyszámban indulhattak a csapatok: sült kolbász, töpörtyű, forralt bor és falusi vendégasztal kategóriában, de sor került immáron második alkalommal a gazdasszony szépségversenyre is.
A témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinjában foglalkozunk.