Címke: szüret
Keresés
Dátum választó
Rendezés
75 találat
2023.10.31

Jó termés, finom borok

Bár később indult az idei szüret, nincs panasz az idei szőlőtermésre. A Damax Kft. ügyvezetője, Dabasi Gábor keze alól több díjnyertes bor került már ki. A csapadékos nyár és a meleg ősz kedvező volt a térségünkben uralkodó szőlőfajták, főként az irsai és a cserszegi szempontjából.
2023.09.26

Dabasi Gábor borász volt a KTV vendége

Sorra nyerik el a helyi, vármegyei és országos elismeréseket a kecskeméti Damax Kft. borai. A legújabb díjak kapcsán volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége Dabasi Gábor borász, a cég ügyvezetője. A szakember a műsorban beszélt az idei szüret tapasztalatairól, például arról, hogy az elmúlt hetek meleg időjárása miatt szinte minden szőlőfajta egyszerre ért be, amely miatt jelentős tároló kapacitásra volt szükség. A műsorból kiderült az is, hogy a társaság Ausztriába és Németországba értékesíti termékeit must, illetve palackozott bor formájában.
2023.09.11

Fergeteges volt a hangulat a Ballószögi Szüreti Napokon

Nagyszerű hétvégét élt meg Ballószög. A XIX. Szüreti Napok és Helyi Értékeink Napjain rengetegen voltak. Verőfényes napsütés, sok vidámság, gyönyörűen feldíszített faluközpont, hagyományok, fogatok, lovasok, cserregtetés, borrendek, sok gyermekjáték, forgatag, kézműves vásár, szuper koncertek, finom ételek, üdítők. Ez várta a vendégeket a településen.