Töretlenül magyarok: folytatódnak a kényszersorozások Kárpátalján

2023. 10. 05., 17:02
Folytatódnak a kényszersorozások Kárpátalján. Több olyan fotó került a birtokunkba, amelyeken az látszik, hogy házról házra járnak a toborzó tisztek a magyar településeken. Továbbá szó lesz a szeptember 30-án, Szlovákiában lezajlott parlamenti választásokról is a Töretlenül magyarok legújabb, péntek este 8 órakor kezdődő adásában.

Házról házra járnak Kárpátalján a toborzó tisztek, akik a nyitott ajtókon bemennek az ingatlanokba. A frontköteleseket azonnal elviszik, a 16-17 éveseket és a nőket pedig összeírják. A témában Georg Spöttle, külpolitikai elemző nyilatkozott a Töretlenül magyarokban.

- Egy törvénymódosítás után most már az emberekhez bemennek, rájuk is törhetik az ajtót, ha azt feltételezik, hogy otthon van egy hadköteles férfi. Őrizetbe vehetik, és szinte azonnal viszik ki a frontra. Én magam is beszéltem egy kárpátaljai kollegámmal, akinek az egyik unokatestvérét elvitték. Megígérték, hogy kap egy három hetes alapkiképzést, de nem kapott semmit. Másnap kapott egy egyenruhát és már a fronton is találta magát. Kapott egy AK47-es gépkarabélyt néhány tartaléktárral és beosztották egy egységhez és mondták, hogy learning by doing, tehát majd harc közben megtanulod azt, amit kell.
— mondta Georg Spöttle, külpolitikai elemző.

A Töretlenül magyarok legújabb adásában szó lesz a Szlovákiában szeptember 30-án lezajlott előrehozott parlamenti választás is, melyen Robert Fico kapta a legtöbb voksot. Az Irány párt elnöke a kampányban mindvégig úgy nyilatkozott, hogy ő a magyar miniszterelnök szövetségesének tekinti magát.

- Én nem gondolom, hogy érdeke lenne most Fico-nak bármilyen magyar ügyet elővenni. Az igaz, hogy nem várható, hogy bármilyen probléma megoldódjon az ő kormányzása idején, de rosszabb sem lesz a helyzet. Ez a status quo megtartása lesz a főirány
— nyilatkozta Csonka Ákos, a felvidek.ma publicistája.

Hogy mire lehet számítani a Robert Fico általi kormányzástól, milyen sorsa lehet a felvidéki magyaroknak, azt a KTV pénteken este 8 órakor kezdődő Töretlenül magyarok című magazinjából megtudhatják, mint ahogy azt is, hogy az ukránok milyen módon lövik a civileket Donyeckben.