Címke: Törökország
Keresés
Dátum választó
Rendezés
171 találat
2023.02.25

Hős kecskemétiek segítettek Törökországban

Kecskeméti szakemberek is részt vettek abban a heroikus küzdelemben, amely a földrengés sújtotta Törökországban zajlott. A Hírös Rescue Team (HRT) és az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai túlélők után kutattak. Négy napig tartózkodtak Hatay tartományban, lelkileg, testileg megviselték őket a történtek, mivel csupán holttestekre bukkantak. Ám hazaérkezésük után egy nappal egy olyan hír érkezett, amely a csodával ért fel…
2023.02.19

A Hírös Rescue Team volt a KTV vendége

A Hírös Rescue Team február 9-én indult el, hogy a törökországi földrengés utáni mentési munkálatokban segítsen. A szervezet alapítója Trencsényi Péter és alelnöke Riczu Norbert volt a KTV vendége. A szakemberek részletesen beszámoltak a mentés körülményeiről és arról is hogyan éltek át maguk is egy utórengést.
2023.02.12

„Mi már tudunk úgy nézni, hogy ne lássunk” – Megérkeztek a kecskemétiek Törökországból

Itthon van a kecskeméti csapat, melynek tagjai a földrengés sújtotta Törökországban kutattak túlélők után. A reptéren magyar és török lobogóval, virágokkal várták a Magyar Református Szeretetszolgálat önkénteseit, köztük a Hírös Rescue Team-et. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Salacz László országgyűlési képviselő is fogadta a csapatot az eseményen.
2023.02.10

A HUNOR Törökországban: nem adják fel a reményt

Feszült várakozás, majd üdvrivalgás, összeölelkezés – ez történik, valahányszor kihoznak egy élő embert a mentőcsapatok a romok alól Törökországban. Az Antakya városában lévő, hátfalára dőlt épületbe, és a környező, itt-ott még lángoló épületekbe egyre nehezebben tudnak még a legtapasztaltabb szakemberek is behatolni.
2023.02.09

Már 17 embert mentett ki a HUNOR mentőszervezet

Harmadik napja dolgozik megállás nélkül, éjjel-nappal a HUNOR mentőszervezet Törökországban. Csütörtökön kora reggelig tizenhét túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
2023.02.08

Már 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól

Már 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a Hunor mentőszervezet csapata a romok alól Törökországban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerda reggel az MTI-t. A csapat Hatay tartomány székhelyén egy összedőlt húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat éjjel-nappal, nyolcórás váltásban.