Nemcsik Mátyás: a kecskeméti gyurcsányista baloldal egy politikai gittegylet

2024. 05. 21., 17:51
„Teljes káosz uralkodik a kecskeméti gyurcsányista baloldalon.” Így reagált Nemcsik Mátyás Vancsura István bejelentésére, miszerint immáron ő is faképnél hagyja a frakciót, és nem csupán a Szövetség a Hírös Városért Egyesületet hagyja ott, hanem a 3-as számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is visszalép. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a folyamatosan forgácsolódó és a balhéktól egyáltalán nem mentes egyesület egy politikai gittegylet.

„Teljes káosz uralkodik a kecskeméti gyurcsányista baloldalon” - szögezte le Nemcsik Mátyás, miután Vancsura István pénteken bejelentette: otthagyja a Szövetség a Hírös Városért Egyesületet, és visszalép a 3-as egyéni választókerület önkormányzati képviselői jelöltségétől is.

Az önkormányzati képviselő emlékeztetett: Dobos József is kilépett már a frakcióból, majd a momentumos dr. Siposné Bodrozsán Alexandra állt át a DK-ba, Józsa Bálint pedig a Jobbikból a Momentumba pártolt át, a választásokra pedig nem állt össze a szövetséggel sem a Momentum, sem pedig a Jobbik.

Az önkormányzati képviselő kifejtette, a "káoszkoalíció" saját magát sem tudja megszervezni, nemhogy egy várost irányítani.

Nemcsak, hogy a politikai hatalmat akarják megszerezni, hanem sokkal inkább a kecskeméti emberek által összegyűjtött pénzekre hajtanak, és Kecskemét város fejlesztéseit szeretnék ők megkaparintani, tehát tulajdonképpen a kasszakulcsra hajtanak. A saját érdekeiket a város érdekei elé próbálják helyezni azzal, hogy ezzel a politikai marakodással szeretnének érvényt szerezni maguknak párton belül
— fejtette ki Nemcsik Mátyás.

Vancsura István a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a DK paktumot kötött az MSZP-vel, amihez az LMP is asszisztált, miszerint a polgármesterjelöltet a szövetség részéről az MSZP adja, cserébe a DK elviszi a kompenzációs lista első helyeit. Ezt azonban a többi frakciótaggal nem egyeztették. Tehát Király József és Kopping Rita önhatalmúlag irányítja a gyurcsányista baloldalt Kecskeméten. Nemcsik Mátyás szerint ennél többre nem számíthatnak a kecskemétiek sem.

Nem foglalkoznak senkivel és semmivel, csak a hatalom megszerzésével. Egymás közt is ezen megy a marakodás. Ebből egyértelműen arra következtethetünk, hogy diktatórikus módszerekkel irányítják a frakciót. A saját csapattársaikkal, a saját frakciótársaikkal nem foglalkoznak, a véleményüket nem kérik ki, nem hallgatják meg. Én úgy gondolom, hogy ha ők irányítanák a várost, akkor a választópolgárok, illetve a kecskeméti emberek nem számíthatnak rájuk
— hangsúlyozta Nemcsik Mátyás.

A képviselő szerint mindent összegezve elmondható, hogy a folyamatosan forgácsolódó és a balhéktól egyáltalán nem mentes kecskeméti gyurcsányista baloldal egy politikai gittegylet.

Kapcsolódó cikk