Címke: vendéglátás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2025.11.18

A mesterséges intelligencia is besegít a turizmus fejlesztésébe

A turizmus és vendéglátás kiemelt gazdasági ágazat, amely fejlesztése létfontosságú Bács-Kiskun vármegye számára is. A szektor aktuális kihívásairól és jövőbeli lehetőségeiről, a mesterséges intelligencia bevonásának a lehetőségéről rendezett szakmai fórumot a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) kedd délelőtt kecskeméti székházában.
2025.10.13

Bezárások és újrakezdések – mennyire életképes a kecskeméti vendéglátópiac?

Nem is oly rég egy héten belül három ikonikus kecskeméti étterem is bejelentette bezárását, tulajdonosváltását, ami érthetően megmozgatta a város közvéleményét. Sokan a helyi gasztronómia hanyatlásáról beszéltek – pedig a számok árnyalják a képet. Miközben országosan csökken a vendéglők száma, Kecskeméten több új hely nyílik, mint amennyi bezár. Két példán keresztül villantjuk fel, hogyan lehet ma is sikeresen vendéglátást csinálni: hagyománnyal, nyitottsággal, innovációval, tudással és természetesen finom ízekkel.
2025.08.29

Kvalitás: La Cabra

Kecskemét egyetlen tapas bárja, ahol megtapasztalhatjuk az igazi spanyol életérzést. A LA Cabra pedig már spanyol udvarral is rendelkezik, ahol múlt szombaton például paella nap volt.
2024.10.20

Sikeres volt a nyári diákmunkaprogram

A kormány 2024-ban is meghirdette a „Nyári diákmunka” programot, Bács-Kiskun vármegyében, 195 millió forint támogatást biztosítva erre. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehettek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor még nem múltak el 25 évesek, elősegítve ezzel a munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.
2024.10.01

Innovatív Oktatás és Versenyek a Gasztronómia Jövőjéért

Nemzetközi partneriskolákat lát vendégül a Széchényi István Technikum. A szakmai csapatok Lengyelországból, Romániából és Szerbiából érkeztek az Erasmus+ projekt keretén belül. A három napig tartó eszmecsere célja nemcsak a hatékony gasztronómiai szakács-, illetve vendéglátóversenyek megtervezése, hanem egy digitális segédanyag előkészítése is.
2024.10.01

"Innovatív Oktatás és Versenyek a Gasztronómia Jövőjéért"

Nemzetközi partneriskolákat lát vendégül a Széchényi István Technikum. A szakmai csapatok Lengyelországból, Romániából és Szerbiából érkeztek az Erasmus+ projekt keretén belül. A három napig tartó eszmecsere célja nemcsak a hatékony gasztronómiai szakács-, illetve vendéglátóversenyek megtervezése, hanem egy digitális segédanyag előkészítése is.
2023.10.17

Bella, a város első robotpincére

Egy robot viszi ki az ebédet Kecskemét legújabb menüző éttermében. A Kuruc körúti vendéglátóhelyen nemcsak a cicaformájú segéd, de az asztalokra elhelyezett QR-kódok is azt hivatottak elérni, hogy a vendégek minél hamarabb megkapják ételeiket. Bella, a város első robotpincére már igazi, helyi látványossággá növi ki magát.
2023.04.18

Hamzáné Lakó Judittal beszélgettünk Kecskemét és térsége új online rendezvénynaptáráról

Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptára az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából. Az aranyhomok.hu honlapon elérhető naptár szerint több mint 300 program várja idén is az érdeklődőket egész évben. A programokról beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.