A turizmus és vendéglátás kiemelt gazdasági ágazat, amely fejlesztése létfontosságú Bács-Kiskun vármegye számára is. A szektor aktuális kihívásairól és jövőbeli lehetőségeiről rendezett szakmai fórumot a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kedden délelőtt kecskeméti székházában.
A turizmus és vendéglátás kiemelt gazdasági ágazat, amely fejlesztése létfontosságú Bács-Kiskun vármegye számára is. A szektor aktuális kihívásairól és jövőbeli lehetőségeiről, a mesterséges intelligencia bevonásának a lehetőségéről rendezett szakmai fórumot a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) kedd délelőtt kecskeméti székházában.
Nem is oly rég egy héten belül három ikonikus kecskeméti étterem is bejelentette bezárását, tulajdonosváltását, ami érthetően megmozgatta a város közvéleményét. Sokan a helyi gasztronómia hanyatlásáról beszéltek – pedig a számok árnyalják a képet. Miközben országosan csökken a vendéglők száma, Kecskeméten több új hely nyílik, mint amennyi bezár. Két példán keresztül villantjuk fel, hogyan lehet ma is sikeresen vendéglátást csinálni: hagyománnyal, nyitottsággal, innovációval, tudással és természetesen finom ízekkel.
Kecskemét egyetlen tapas bárja, ahol megtapasztalhatjuk az igazi spanyol életérzést. A LA Cabra pedig már spanyol udvarral is rendelkezik, ahol múlt szombaton például paella nap volt.
A kormány 2024-ban is meghirdette a „Nyári diákmunka” programot, Bács-Kiskun vármegyében, 195 millió forint támogatást biztosítva erre. A programban azok a nappali tagozatos diákok vehettek részt, akik a tényleges foglalkoztatásukkor már betöltötték a 16. életévüket, és legkésőbb a program befejezésekor még nem múltak el 25 évesek, elősegítve ezzel a munkatapasztalat megszerzése mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.
Nemzetközi partneriskolákat lát vendégül a Széchényi István Technikum. A szakmai csapatok Lengyelországból, Romániából és Szerbiából érkeztek az Erasmus+ projekt keretén belül. A három napig tartó eszmecsere célja nemcsak a hatékony gasztronómiai szakács-, illetve vendéglátóversenyek megtervezése, hanem egy digitális segédanyag előkészítése is.
Nemzetközi partneriskolákat lát vendégül a Széchényi István Technikum. A szakmai csapatok Lengyelországból, Romániából és Szerbiából érkeztek az Erasmus+ projekt keretén belül. A három napig tartó eszmecsere célja nemcsak a hatékony gasztronómiai szakács-, illetve vendéglátóversenyek megtervezése, hanem egy digitális segédanyag előkészítése is.
Ötvenhárom évvel ezelőtt állt munkába és nemrégiben fejezte be aktív pályáját Csizmadia László, a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház korábbi társtulajdonosa. Ennek apropóján beszélgetett a közismert kecskeméti vendéglátóssal Farkas P. József újságíró.
Egy robot viszi ki az ebédet Kecskemét legújabb menüző éttermében. A Kuruc körúti vendéglátóhelyen nemcsak a cicaformájú segéd, de az asztalokra elhelyezett QR-kódok is azt hivatottak elérni, hogy a vendégek minél hamarabb megkapják ételeiket. Bella, a város első robotpincére már igazi, helyi látványossággá növi ki magát.
A kormány 2023-ban is meghirdette a nyári diákmunka programot, Bács-Kiskun vármegyében több mint 157 millió forint támogatást biztosítva erre. A kezdeményezés a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákokat segítette elő két nyári hónapban az első munkatapasztalatuk és jövedelmük megszerzésében.
Elkészült Kecskemét és térsége 2023. évi online rendezvénynaptára az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából. Az aranyhomok.hu honlapon elérhető naptár szerint több mint 300 program várja idén is az érdeklődőket egész évben. A programokról beszélgettünk Hamzáné Lakó Judittal, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkárával a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
Az új jogszabályok szerint 2023. január 9-től csak egy számla marad a SZÉP-kártya mögött, az eddigi három zsebből csak a szálláshely zseb marad meg - közölte az OTP Bank csütörtökön az MTI-vel.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.