Címke: World Robot Olympiad
Keresés
Dátum választó
Rendezés
103 találat
2023.10.04

Bányais ezüst a World Robot Olympiadon: Kiss Róberttel és Forgó Olivérrel beszélgettünk

Öt kontinens 39 országának részvételével rendezték meg Dániában a világ legnagyobb kutatási és robotika versenyének, a World Robot Olympiadnak nemzetközi döntőjét szeptember 21. és 24. között. A Bányai Júlia Gimnázium csapata ezüstérmet szerzett. A KTV stúdiójában Kiss Róbert felkészítő tanárral és Forgó Olivérrel, a csapat egyik tagjával beszélgettünk.
2023.07.07

Országos dobogós helyezéseket értek el a Vásárhelyi csapatai robotikában

Június 29-30-án rendezték meg Győrben a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi LEGO robotépítési és programozási tanulmányi verseny hazai nemzeti döntőjét. Az idei évben 113 csapat vett részt a megmérettetésen. A kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola robotika tehetséggondozó csoportjainak hét csapata mutathatta meg tudását a versenyen három kategóriában. A vásárhelyis csapatok érmes helyezésekkel, köztük egy első hellyel térhettek haza.
2023.07.07

A bányais robotika csapat ismét a nemzetközi mezőnyben versenyez

Június 29-30-án rendezték meg Győrben a World Robot Olympiad nemzetközi kutatási és robotika verseny országos döntőjét. A tét a nemzetközi fordulóba történő kijutás volt. A nemzeti döntő kategóriagyőztes csapatai kvalifikálhatták magukat a dániai vagy panamai világdöntőkre. A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium háromfős csapata - Forgó Olivér, Kakuszi Bence és Tóth Hanga Katalin - a Future Innovators kategória senior korcsoportjában első helyezést ért el, így Magyarországot képviselheti a 2023. szeptember 21-24. között megrendezésre kerülő WRO Friendship Invitational Tournament versenyen a dániai Odense városában - tudatta szerkesztőségünkkel Kiss Róbert, a Bányai matematika-kémia-informatika szakos mestertanára, a csapat felkészítője.