Csütörtök reggelig él a vörös kód - figyeljünk az idősekre!

2023. 02. 07., 17:23
A hideg idő miatt a kormány három régióban lépteti életbe az úgynevezett vörös kódot. A közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig érvényes az intézkedés. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet. A Kecskeméti Városrendészet ezért fokozottan ellenőrzi a külterületeken él időseket.
A galéria 18 képet tartalmaz

Figyelmeztető körútjukat tartották ma a Kecskeméti Városrendészet munkatársai. Ma éjféltől lép érvénybe ugyanis a vörös-kód a hideg miatt. Ekkor különösképpen oda kell figyelniük a szakembereknek a főleg külterületen élő idősekre.

– A Kecskeméti Városrendészet a vörös kódra tekintettel hatványozottabban látogatja a külterületi tanyákon élő idős, egyedülálló, jelen esetben mozgáskorlátozott, vagy saját magát ellátni képtelen embereket. Segítséget nyújtunk számukra, ha bármire szükségük van, akkor segítünk
— mondja Suba Ágnes, a Kecskeméti Városrendészet külterületi szolgálatvezetője.

A városrendészek egy elektromos mozgássérült moped működését is ellenőrzik Tibi bácsinál, ugyanis a hidegben fontos, hogy ne romoljon el út közben. A szakemberek számos más tényezőben is tudnak segíteni.

– Segítünk behordani a tűzifát, esetleg felhasítani, segítünk begyújtani, meleget csinálni, hogy ne fagyjanak meg. Ha élelmiszerre van szükségük, akkor házhoz szállítjuk csomag formájában - teszi hozzá Ágnes.

A hideg idő miatt a kormány három régióban lépteti életbe az úgynevezett vörös kódot, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. A közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig érvényes az intézkedés. A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet éjszakánként.

Kapcsolódó cikk