Díszoklevelet és oktatókórházi címet adományozott a Gál Ferenc Egyetem a vármegyei kórháznak

2023. 11. 14., 13:05
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 25 képet tartalmaz

A Gál Ferenc Egyetem elismerését kifejezve, oktatókórház címet adományozott ma (kedd) délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórháznak az egészségtudományi képzések területén kifejtett magas szintű, értékteremtő tevékenységéért. Prof. dr. Dux László, az egyetem rektora az eseményen elmondta, fontos, hogy a szakmai képzés keretében nem csak elméleti, hanem gyakorlati oktatást is végezzenek, amelyet az egészségügyi intézményekben lehet végrehajtani.

A Gál Ferenc Egyetem oktatói minden olyan igényt igyekeznek kielégíteni, megteremteni, amely a kórház egészségügyi szakembereinek képzésére, továbbképzésére irányul. Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, vármegyei intézményvezetője azt hangsúlyozta, a szakdolgozók és az orvosok gyakorlati képzése óriási jelentőséggel bír. Ezt a célt szolgálja például az együttműködésen túl a Skill Labor is, amely az egyetem részére is elérhető lesz. Dr. Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékánja pedig arról beszélt, hogy a kötelező szakmacsoportos továbbképzések szervezése elkezdődött, januárban a diabétesz valamint a vesebetegségek területén 50 fővel indul az első ilyen jellegű képzés.

A következő év első felében pedig 2 stresszkezelő, mentálhigiénés képzés is lesz. Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegye Közgyűlésének alelnöke pedig leszögezte, az egyetem és a kórház szellemisége a tudás és az emberség összefonódásában rejlik, ami pedig a képzések és az együttműködés komoly lehetőségeit teremti meg. Az eseményen egy emléktáblával is meglepte az egyetem a kórházat, mely az együttműködést jelképezi.