Dr. Fekete Gábor: Kecskemét az ország egyik stratégiai központjává vált

2024. 04. 18., 13:51
„Városunk, polgármester asszony vezetésével, mára az ország egyik stratégiai központjává vált.” Ezt dr. Fekete Gábor emelte ki a mai közgyűlésen. A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, Kecskemét egyszerre gazdasági csoda, oktatási központ és a magyar kultúra szempontjából megkerülhetetlen alkotóműhely.

Kecskemét fejlesztéseiről, fejlődéséről nyilatkozó országos politikusok véleményével indította napirend előtti felszólalását dr. Fekete Gábor. A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy februárban dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter úgy fogalmazott, „Kecskemét mára a magyar nemzetgazdaság és az alföldi régió központjává vált.”

– De, ha ez még mindig nem volna elég, a minap Kecskemétre látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy átadja az Autóflex-Knott autóipari vállalat 400 millió forint állami támogatású, mindösszesen 800 millió forint értékű, új gépek beszerzésére vonatkozó beruházását. De városunk sűrűn látogató vendége a Nemzeti Bank elnöke, az egyetemünk megálmodója, Matolcsy György is
— idézte fel dr. Fekete Gábor. 

A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője megfogalmazta gondolatait Kecskeméttel kapcsolatban. – Városunk, polgármester asszony vezetésével, mára az ország egyik stratégiai központjává vált, mely egyszerre gazdasági csoda, oktatási központ és a magyar kultúra szempontjából megkerülhetetlen alkotóműhely - fogalmazott dr. Fekete Gábor.

A június 9-ei választásokkal kapcsolatban a frakcióvezető hangsúlyozta, hogy túl nagy a tét és túl rövid az élet ahhoz, hogy a hírös városban „balul” süljenek el a dolgok.