Dr. Fekete Gábor Kecskemét pezsgő kulturális életéről beszélt

2023. 06. 22., 16:13
„Kulturális forgatag az, ami júniusban, júliusban, augusztusban ránk vár” – mondta dr. Fekete Gábor napirend előtti felszólalásában a mai Közgyűlésen. Az önkormányzati képviselő bemutatta a nyár programjait és a közeljövő fejlesztéseit.

— Ha megnézzük a városban zajló nyári programokat, akkor láthatjuk, hogy kulturális forgatag az, ami júniusban, júliusban, augusztusban ránk vár, és már el is kezdődött — mondta dr. Fekete Gábor a mai Közgyűlésen, a napirend előtti felszólalásában. Az önkormányzati képviselő felelevenítette a felújított Városháza átadó ünnepségsorozatát, a Bábszínházi Világtalálkozót, a Könyvhetet, valamint a Tanévzáró Fesztivált, majd a folytatásról, a Hungarikum fesztiválról szólt.

E héten pedig a Hungarikum fesztivál részesei vagyunk. Pénteken átadjuk a város borát és már kezdetét vette a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál. Itt szeretném felhívni a figyelmet egy kedves dologra, mégpedig arra, hogy holnap 19 órakor vetítik a főtéren mindannyiunk szeretett, kultikus filmjét, a Macskafogót! Jövő héten kezdődik a Street Food and Street Art és Borsétány, ahol minőségi borok, pezsgők, streetfoodok, koncertek, utcai festőművészek, utcazenészek és élőszobrok várják a kecskemétieket.
— hangsúlyozta dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Augusztus elején pedig nemzetközi rangú magyar és külföldi zenészek érkeznek, hogy városunkat egy időre a Jazz fővárosává változtassák - folytatta a frakcióvezető, majd hozzátette, a város nagy múltú rendezvényére, a Hírös Hétre is színvonalas programsorozattal, minőségi koncertekkel készülnek a szervezők. Az önkormányzati képviselő ezt követően már a fejlesztésekről beszélt:

— Az élhetőségre és fejlesztésre jó példa még, hogy megkezdődik a Helikon utca ivóvíz-gerinchálózatának megújítása is.  Ami önmagában is nagy dolog, de valójában ez előzménye annak, hogy később a hetényegyházi bekötőút is elkészüljön és csatlakozzon a 445-ös elkerülőbe. Az út elkészülte után lehetősége lesz Hetényből - hogy haza beszéljek - egészen Katonatelepig elmenni. De nem csak odáig, hanem egészen a reptéri lakóparkig, Szolnoki- és Vacsihegyig eljutni.
— folytatta a képviselő.

Dr. Fekete Gábor azt is elmondta, hogy pumptrackpálya fog létesülni a Műkertvárosban, szélesítve ezzel a kecskeméti családok szabadidős, kikapcsolódási lehetőségeit. A pálya megépülésével bővíteni és színesíteni lehet majd a kerékpáros rendezvényeket is. Fekete Gábor végül gratulált dr. Siposné Bodrozsán Alexandra baloldali önkormányzati képviselőnek a várandósságához.