Egy év fogházat kapott a Kodály Iskolánál zebrán gyalogost gázoló buszsofőr

2023. 03. 20., 17:11
Egy év fogházra, valamint 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki járművével 2019. augusztus 2-án Kecskeméten, a Dózsa György úton elütött egy járókelőt. A zebrán átkelő férfi két nappal a baleset után belehalt sérüléseibe. Az ítélet nem jogerős.
A galéria 11 képet tartalmaz

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt kellett felelnie hétfőn a Kecskeméti Járásbíróságon annak a buszsofőrnek, aki a zebrán ütött el egy férfit 2019. augusztus 2-án az esti órákban Kecskeméten.

A helyi férfi a Dózsa György úton akart átmenni a gyalogos-átkelőhelyen. Balról jobbra közlekedett, 4 sávon keresztül át is haladt, azonban a 42-44 km/órával érkező buszsofőr mindezt nem vette észre és elütötte a sértettet, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nap elteltével, a kórházi ellátás ellenére, életét vesztette.

A vádlott azzal védekezett, hogy a férfi jobbról, a pékség elől lépett rá a zebrára, azonban ezt az orvosszakértői vizsgálatok megcáfolták.

A bíró végül 1 év fogházra, valamint 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte a hivatásos sofőrt.

A bíró azzal indokolta döntését, hogy bár az autóbusz a megengedett sebességnél lassabban haladt, még így sem a látási körülményeknek megfelelően választotta meg a tempóját, ugyanis már sötét volt, ráadásul az aznapi esőtől visszaverődtek a fények az aszfaltról.

Az egyik tanú, majd a vádlott meghallgatása után a bíró ítéletet hozott, mely nem jogerős. Mind az ügyésznek, mind pedig a vádlottnak és védőjének 3 napja van a fellebbezésre.

Az esetről korábban írott cikkeink időrendben:

BREAKING! - Zebrán gázolt el egy gyalogost a busz Kecskeméten (2019.08.03.)

Meghalt a kórházban a buszos gázolás sérültje (2019.08.05.)

Börtönbe kerülhet a buszsofőr, aki halálra gázolt egy gyalogost a zebrán - Videóval (2021.05.04.)

Nem tett vallomást a gyalogost elgázoló buszvezető – Videóval (2021.09.09.)