Egy hétre lezárták a Kiskőrösi utat Helvécia és Kecskemét között

2023. 07. 11., 13:06
Egy hétre lezárták a Kiskőrösi út egy 50 méteres szakaszát az M5-ös autópálya felüljáró és Kecskemét között hétfőtől. A Kiskőrösi út szilárd burkolattal való kiépítése miatt szükséges az út alatt áthaladó gázvezeték bevédése - olvasható Helvécia Nagyközség Önkormányzata közleményében.

Htfő reggel óta egy hétre lezárták a Kiskőrösi út egy 50 méteres szakaszát az M5-ös autópálya felüljáró és Kecskemét között. Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Kiskőrösi út új burkolatot kap, emiatt a meglévő gázvezetéket vasbeton lemezzel kell megvédeni a terheléstől. Ezen felül pedig az vezetékhez tartozó informatikai kábel mellett védőcsövet kell elhelyezni, hogy később ne kelljen megbontani az útfelületet. Most, ezen a héten a földgázvezeték védőcsövezése történik meg.

Ezalatt az idő alatt 50 méteren nem lehet majd áthaladni, ami gyakorlatban teljes útlezárást jelent az út két szakasza között. Ezután folytatódik a Kiskőrösi út szilárd burkolatának kivitelezése. A Beretvás köz meghosszabbításának is tartott Köcsög csárda útja és a Kiskőrösi út felújításával Helvécia és a térség már három Kecskemétre vezető útkapcsolattal fog rendelkezni.

Két-három hét múlva az összes levezető út elkészül. A három fontos szakasz sokat tud segíteni a környék forgalmának egyenletesebb eloszlásában.

Kapcsolódó cikk