Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft-vel

2023. 07. 06., 12:48
Együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem az NP Hungária Kft-vel. A cél a tehetséggondozás, valamint szakmai projektek, programok megteremtése a hallgatók számára.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 10 képet tartalmaz

Az NP Hungária Kft. és a Neumann János Egyetem közel kétéves szakmai múltja során már eddig is nagy mértékben segítette egymás munkáját, mivel a műanyagipari céghez kapcsolódik az egyetem műanyagfeldolgozó szakiránya.

- Abban bízunk, hogy a jövőben közös szakmai tevékenységben, szakmai projektekben, programokon, gyárlátogatáson tudnak a hallgatóink részt venni, és szakmai gyakorlatra is tudják majd fogadni a hallgatóinkat
— mondta dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A Tudományos Diákköri Konferencia győztes hallgatója az NP Hungária Kft-nél folytathat ipari kutatói tevékenységet. Ezáltal pedig gyakorlatot szerezhet a cégnél mely a műanyagipar terén egyre nagyobb szerepet vállal Kunszentmártoni telephelyén.

A cég stratégiai célkitűzései között fogalmaztuk meg, hogy minél szélesebb körben szeretnénk nyitni a társadalmi szerepvállalás terén. Ennek pedig aktív része természetesen a tehetséggondozás, az egyetemekkel való együttműködés 
— emelte ki Hegedűs Zoltán, az NP Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A mai napon aláírt együttműködés egyik fontos célkitűzése, hogy a hallgatóknak minél gyakorlatiasabb képzést biztosítsanak a műanyagfeldolgozó szakirányon, illetve, hogy a diploma megszerzése után, a munkaerőpiacra kilépve már egy stabil munkahellyel rendelkezzenek.