Elindult a karácsonyi roham a piacokon: így alakulnak az ünnepi húsárak

A kecskeméti piacon már most érződik az ünnepi készülődés. Sokan jó előre megtervezik, mi kerül majd a karácsonyi asztalra. A vásárlók többsége szerint jelentős költség egy teljes menü elkészítése:
Egy másik vásárló, Pásztorné Erzsébet szerint is elég magasak az árak. Másnál viszont jóval olcsóbbra jön ki az ünnep.
A kereskedők szerint a forgalom napok óta folyamatosan élénkül. Az egyik kecskeméti húsüzlet tulajdonosa, Jurászikné Horváth Mária szerint a legnépszerűbb húsok közé idén is a pulyka és a kacsa tartozik. A kacsamellfilé kilója 5290 forint, a pecsenyekacsa comb 4390, a hízott kacsacomb 3990, a kacsamáj 17.800, a hízott libamáj 20.000 forint felett van. A pulykamellfilé 4000, a csirkecomb kilója pedig 1700 forint körül alakul. „Nem nagyon változtak az árak, a tavalyihoz képest szinte mondhatjuk, hogy maradtak" – összegzi a baromfiszaküzlet társtulajdonosa.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a következő napokban tovább nő majd a forgalom, hiszen a legtöbben csak az utolsó pillanatban szerzik be, ami a családi vacsoráról semmiképp sem hiányozhat.
A témával bővebben a KTV Kiemelő című magazinjában foglalkozunk.
