Elindult a Petőfi nyomában című online játék

2023. 02. 21., 17:22
Kezdetét vette a Petőfi nyomában című országos ismeretterjesztő online játék a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A kvíz a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. közös munkája, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatott. A játék a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt élvezetes, olykor igazi kihívást jelent. A verseken keresztül bejárhatjuk az egész Kárpát-medencét.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

Maga Petőfi Sándor kalauzol el bennünket azokra a helyszínekre, ahol rövid, de tartalmas élete alatt verset írt. Az online térben zajló játék Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője fejéből pattant ki.

Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője

A játék fiatalok és felnőttek számára egyaránt élvezetes, olykor igazi kihívást jelent. A költő ismert és kevésbé ismert versein keresztül mutatja be a lírikus egyes életszakaszait, bejárva ezzel az egész Kárpát-medencét. A kvízt a Katona József Könyvtár munkatársai állították össze.

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Demeter Szilárd szerint a játék fontos eszköz a költő népszerűsítésére, mert azt a közönséget is eléri, akik inkább csak az online térben vannak jelen.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója

Az új online játékot a megyei könyvtárban mutatták be kedden egy – kollégánk, Kriskó János által moderált – beszélgetés keretében. Mint elhangzott, Petőfi élete ötödikes tananyag, így a játékban felsős általános iskolások vehetnek részt, azonban az alkotók felső korhatárt nem szabtak.

A kvíz június végéig lesz elérhető. A játék a következő linkre kattintva indítható: https://petofi200.kjmk.hu/