Elkezdődött a SZÍN-TÁR a Kecskeméti Nemzeti Színházban

2023. 03. 23., 20:43
Ismét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont a SZÍN-TÁR fesztiválnak, ahol izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg a nézők a feltörekvő színművészek előadásában. A 14. Színművészeti Egyetemek Találkozója a Nagy Dalkultúrák című előadással vette kezdetét csütörtökön este a Kelemen László Kamaraszínházban.

Színházélményekben gazdag napok várnak ránk Kecskeméten, hiszen elkezdődött a nagy sikernek örvendő SZÍN-TÁR, Színművészeti Egyetemek Találkozója, immár a tizennegyedik. A műfaji sokszínűségnek köszönhetően minden néző számára garantált, hogy talál kedvére való produkciót a fesztivál repertoárjában.

Olyan neves rendezők munkáit láthatják az érdeklődők a Kelemen László Kamaraszínház és a Ruszt József Stúdiószínház színpadán, mint Zsótér Sándor, Mohácsi János vagy Vidnyánszky Attila. Jól ismert klasszikusokkal éppúgy találkozhatunk, mint ígéretes kortárs darabokkal. Ezen felül varázslatos utazást tehetnek a nézők az orosz románcok, a berlini kabaré, a francia sanzonok és a pesti kuplék világába a Nagy dalkultúrák című produkció keretében.

A fesztiválra visszatérő intézmények mellett idén új résztvevő színesíti a programot: a Pozsonyi Színművészeti Egyetem, akik a The Art művészeti ügynökséggel közös produkciójukkal érkeznek Kecskemétre.

A fesztiválnyertes előadást idén is szakmai zsűri választja ki. Az egy hetes fesztivál kísérőprogramokban is bővelkedik. A 14. SZÍN-TÁR-ról bővebb információk a www.szintar.hu oldalon találhatók.