Először tartottak Törös Olga Emléktornát Kecskeméten

2024. 03. 27., 15:44
Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász, edző, testnevelő tanár emlékére és tiszteletére szerveztek emléktornát a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, aki rokoni szállal kötődik Törös Olgához.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 42 képet tartalmaz

Tornabarátok gyűltek össze ma (szerdán) délelőtt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Volt lánchidas tornászok, fiatal sportolók, edzők és kecskeméti elöljárók, a sportban fontos betöltő személyek emlékeztek a kecskeméti Törös Olgára. Az olimpiai bronzérmes tornász, edző és testnevelő tanár tiszteletére első alkalommal rendeztek emléktornát.

– A emléktorna előzménye évekre nyúlik vissza. Még Mészáros Katalin, korábbi intézményvezetőnek terve volt az esemény megrendezése, mivel az iskola egyik fő profilja a lánytorna. Diákolimpiai bajnokok szoktunk lenni ebben a sportágban, idén is ezüstérmesek lettek a csapataink. Mivel van egy kecskeméti kötődésű olimpiai bronzérmes tornásznő, Törös Olga, úgy gondoltuk, ezt a kettőt összekapcsoljuk - mesélt a rendezvény megszületéséről Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola igazgatója.

Az emléktorna fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia volt, ugyanis a polgármestert rokoni szál köti össze Törös Olgával, aki férjének, Szemerey Szabolcsnak a nagymamája volt.

– Hálás szívvel emlékezünk azokra a boldog percekre és pillanatokra, amelyet még nagymamával együtt tölthettünk, Olga mamát tíz évig ismerhettem, nagyon sokat tanultam tőle nem csak a sportról, a sport szeretetéről és azon belül a tornának az értékéről, hanem magáról az elhivatottságról is
— árulta el Szemereyné Pataki Klaudia.

A polgármester azt is kiemelte, hogy mindennek az alapja a mindennapos testedzés, legyen szó bármilyen sportról.

– Ennek jegyében próbáltunk egy mozgalmat létrehozni Olga mama szellemiségében és örökségében, hiszen ő nem a profi sport irányába kezdte el az életét. Fontosnak tartotta a tömegsportot, ahol a közösséget tudja építeni. Szerette volna minél több embernek átadni a sport szeretetét és elkötelezettségét - mondta a polgármester.

A mai rendezvényen a fiatalok megismerkedhettek Törös Olga életével, majd együtt élvezték a résztvevők a torna szépségét. A közös bemelegítés és a tornabemutatók után minden egyes tornász érmet kapott, valamint a csapatok emlékplakettel térhettek haza. Az eseményt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az iskolában.