Első alkalommal ünnepelt a Törekvés lakótelep

2023. 08. 21., 16:10
Első alkalommal szervezett saját augusztus 20-ai ünnepet Törekvés lakótelep. A helyiek finom ételekkel, italokkal és különböző programokkal készültek, hogy együtt töltsék el az államalapítás napját.

Finom ételek, légvár, lovaskocsikázás, arcfestés, foci, kézműveskedés és jó hangulatú beszélgetés várta a Törekvés lakótelepieket vasárnap. Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő elmondta, első alkalommal szervezték meg a helyiek az államalapítás napján a közös ünneplést.

-Mi süttyük meg nem a nemzet, hanem a falu kenyerét, amelyet az ebéd előtt fel fogunk szeletelni. Úgy gondoltuk, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy megmozduljon a falu
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő.

Gábor Jánosné Ildikó helyi lakos készítette el a falu kenyerét augusztus 20-a alkalmából. A szervező elmondta, a közösségformálás volt a fő célja.

- Beszéljék ki a problémáikat magukból, mert ma mindenki nagyon sok frusztrációval küzd. És, ha itt megosztjuk a problémáinkat egymás között, akkor mindenki könnyebben kezdi majd a jövő hetet és egy kis örömet tudunk becsempészni a mindennapi nehézségek közé. A szeretetnek az egységnek óriási ereje van. Szerintem ma erre vagyunk a legjobban kiéhezve
— mondta Gábor Jánosné Ildikó.

Az eseményen Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő is vendég volt. Végül egy nagyon jó hangulatú napot töltöttek el a Törekvés lakótelepiek a hagyományteremtő eseményen.