Elvesztett gyermekek emlékére gyúltak meg a gyertyák

2022. 12. 11., 20:08
Elhunyt gyermekekre emlékeztek meg a gyászolók a Nagytemplomban ma este. A közös gyertyagyújtással mindenki szívébe egy kis láng lobbant és tudták, fájdalmukban nincsenek egyedül.
A galéria 26 képet tartalmaz

1997 óta minden év december második vasárnapján, világméretű gyertyagyújtási nappal emlékezhetünk meg elvesztett szeretteinkről. Ezen a napon, a világ minden részén összegyűlnek azok, akik elhunyt gyermekükre emlékeznek, majd este hét órakor meggyújtanak egy gyertyát értük. A különböző időzónák által egy fényhullám képződik a világban, így a világ egy kicsit fényesebb lesz azok számára, akik a gyermeküket elveszítették és megbizonyosodnak arról, hogy fájdalmukban nincsenek egyedül.

Kecskeméten ez évben először rendezték meg ezt az alkalmat a Nagytemplomban a mai napon. A gyertyagyújtáson nem csak gyermeküket elvesztett gyászolókat fogadtak szeretettel, hanem bárkit aki testvérre, unokára, szerettére emlékezik.

A 18 órai mise utáni gyertyagyújtás, megható eseménye volt advent harmadik vasárnapjának. A gyászolók együtt emlékeztek szeretteikre, együtt osztoztak fájdalmaikon, és vigaszt nyújtottak egymásnak a nehéz időkben.