Évadzáró koncertet adott a Kodály Iskolában a Miraculum-Aurin Kóruscsalád

2024. 06. 17., 16:28
Évadzáró koncertet tartott a Kodály Iskola Nemesszeghy Márta-termében a Miraculum-Aurin Kóruscsalád. A rendezvényre már napokkal korábban minden jegy elkelt.

Megtartotta hagyományosnak számító évadzáró kóruskoncertjét a Durányik László karnagy vezette Miraculum-Aurin Kóruscsalád a Kodály Iskola Nemesszeghy Márta-termében. Az iskola hangversenytermét zsúfolásig megtöltötte a közönség. Újdonság volt, hogy már napokkal az esemény kezdete előtt minden belépőjegyet értékesítettek. Így azok, akik a helyszínen szerettek volna belépőjegyet váltani, nem jártak szerencsével.

Az évadzáró koncertek koncepciója Durányik László karnagy szándéka szerint az, hogy nincs koncepciójuk. Megmutatnak minden műfajt a népdaltól a nagy klasszikus kórusszerzők művein át a kortárs szerzők darabjaiig, beleértve más országok vagy földrészek muzsikáját is.

A műsor első felében a Miraculum Gyermekkar műsorát hallhatták a szülők és az érdeklődők, akik mások mellett magyar népdalokat, Kodály- és Kocsár-műveket, valamint spirituálékat énekeltek, osztatlan sikert aratva.

Hasonlóképpen színes műsort, köztük összművészeti tudást igénylő produkciókat mutatott be az Aurin Leánykar, az Aurin Női Kar és az Aurin Vegyeskar is.

A kórusokat Durányik László dirigálta. Orgonán Révész László működött közre, az egyes kórusokat zongorán Lovászné Gajdos Éva és Lestákné Valasek Szilvia kísérte.