Évindító interjút adott a KTV-nek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

2024. 02. 09., 21:39
Jelentős kedvezményeket terveznek bevezetni április 1-jétől a helyi tömegközlekedésben, Homokbányán P+R parkoló épül, és a buszflotta további modernizálásának előkészítése is zajlik – többek között ezekről beszélt a KTV-nek adott évindító interjújában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A teljes interjú jövő csütörtöki Közélet magazinunkban lesz látható.

Évindító nagyinterjút adott a Kecskeméti Televíziónak Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A KTV ügyvezető-főszerkesztője, Kozák Polett kérdéseire válaszolva áttekintette az elmúlt időszak legfontosabb fejlesztéseit, és az előttünk álló év legsürgetőbb feladatait, terveit.

Kiemelten tért ki a helyi tömegközlekedés fejlesztésére, mely egy április 1-től bevezetendő jelentős tarifareformból, infrastruktúra-fejlesztésből és a buszflotta modernizálásából áll.

A Homokbányára tervezett új P+R parkoló tavaszra készülhet el, és igény szerint tovább bővíthető lesz. Mint ismert, a buszflotta további modernizálásának előkészítése is zajlik, ennek keretében 2025 elején megkezdődhet a hidrogénmeghajtású buszok tesztelése a városban.

Szemereyné Pataki Klaudia számos más témát is érint az interjúban a bölcsődék, óvodák modernizációjától és bővítésétől kezdve a sportinfrastruktúra fejlesztésén és a fiataloknak nyújtandó lakhatási támogatáson át a fenntarthatóság kérdéséig és az útfejlesztésekig.

A teljes interjú a KTV Közélet magazinjának jövő csütörtöki, február 15-ei adásában lesz látható.