Ezúttal a tanárok muzsikáltak az M. Bodon Pál Iskola évnyitó hangversenyén

2023. 10. 03., 15:21
Kecskeméti zeneszerzők műveiből adtak előadást a zene világnapja alkalmából az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában hétfőn délután. Az előadás több szempontból is rendhagyónak számított.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 12 képet tartalmaz

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola Palotás József Hangversenyterme megtelt dallamokkal és nézőkkel egyaránt hétfőn délután. A zene világnapja alkalmából hagyományos évnyitó koncertjét rendezte meg az iskola, idén néhány dologban eltérve a hagyományoktól.

Kecskeméti kötődésű zeneszerzőket kerestünk, akik többnyire egyúttal évfordulós zeneszerzők is. Az ő a műveikre építettük a koncertet. Rendhagyó módon most nem a növendékeink játszanak, hanem a tanárok
— mondta Miklósné Faragó Csilla, az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola évindító hangversenye igazán kiválóan sikerült. Fontos a jó megjelenés és a helyes üzenet közvetítése a művészeti iskola számára, tette hozzá Miklósné Faragó Csilla. Talán nem véletlen, hogy az intézménybe 850-nél is több növendék jár idén, de nem ez az egyetlen jó hír az intézmény életében.

Idén új kollégákat üdvözölhetünk, szerencsénkre bővült a rézfúvós tanári gárda. Reméljük, hogy a koncerteket is sikerül megvalósítanunk, amiket tervezünk. A jövő évben, 2024-ben a 130 éves évfordulónkat is meg fogjuk ünnepelni
— sorolta az újdonságokat, terveket Miklósné Faragó Csilla.

A zeneiskola sok izgalmas feladat elé néz így a 2023/24-es tanévben. Annak különösen örülnek, hogy ma már kijelenthető tendencia: egyre több zeneszerető fiatal érdeklődik évről-évre a hangszerek iránt.