Falusi vendégasztal összeállításában is versengtek a 7. Ballószögi Kolbásztöltőn

2024. 02. 24., 17:12
Disznólkodással indult a reggel Ballószögön, csak éppen a disznók nem örültek ennek annyira. Jól sikerült az idei kolbásztöltő verseny a településen. Kolbász, hurka, töpörtyű, háztáji és finom italok várták a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen. A kolbásztöltésen kívül töpörtyűsütésben, forraltborkészítésben és falusi vendégasztal összeállításában versengtek a csapatok.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 26 képet tartalmaz

Az elbírálásnál a kolbászok színe, fűszerezése, állaga mellett a csapatok ötletességét, egyediségét is figyelembe vette a zsűri, ezzel is fokozva a jó hangulatot.

Idén újdonságként a legszebb gazdasszonyt is keresték a szervezők, de viccből véletlenül a legcsúnyább gazdát is megválasztották, köszönhetően Szőke András műsorvezetőnek.

A főzőcsapatok mellett az önkormányzat is gondoskodott róla, hogy senki ne maradjon éhen, így két disznó látta kárát a nem csapattagként betévedő érdeklődők étvágyának.

Bár a kolbásztöltő fesztivál főként a baráti találkozásokról szólt idén is, a településnek egyre több a határainkon kívüli barátja is, így sok külhoni érdeklődő volt kíváncsi a helyi hangulatra.

A zenéről és a táncról idén a Csibe és társai zenekar gondoskodott, és Mizsei Molli is fellépett.