Fantasztikus végjáték után győzött a KNKSE

2023. 11. 05., 20:31
A dobogós helyen álló Kecskeméti NKSE a forduló előtt 4. helyezett Inárcs-Örkény csapatával játszott hazai pályán a női kézilabda NB II G-csoportjának 7. fordulójában. A vendégek öt perccel a vége előtt még kettővel vezettek, de a kecskemétiek 29-28-ra megnyerték a találkozót.

Két hét bajnoki szünet után a KNKSE első mérkőzésén a vendég csapat szerezte az első gólt Hutvágner révén. A kecskemétieknél Moharos vette be először az inárcsi kaput. Gajdos és Léránt találataival az 5. percben már kettővel vezettek a vendégek. A Kecskemétnél Czár volt eredményes, ám Hutvágner újabb góljaival ellépett az Inárcs-Örkény. A KNKSE háromgólos hátrányát szinte pillanatok alatt ledolgozta, Moharos és Jámbor-Herceg vezérletével a vezetést is átvette. A 15. és a 19. perc között a vendégsereg produkált 3-0-s futást, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok a gólszerzéssel. Az első félidő utolsó pillanatában Kovács Enikő lőtt szép gólt, azonban az inárcsiak továbbra is vezettek, 14-15.

A második játékrészt az Inárcs-Örkény kezdte góllal, de Moharos egymás után szerzett két találatával ismét egalizált a házigazda. Négyperces gólcsend után megint a vendégek találtak be. A meccs ezen szakaszában 3-4 percenként lőtt gólt a KNKSE Moharos és Jámbor-Herceg által, azonban ennél gólerősebb volt Pocsai Rajmund együttese, amely megint ellépett hárommal. Léránt harmadik kétperces kiállítása és piros lapja, valamint Hutvágner kiállítása után kettős emberelőnyben elkezdte felzárkózását a Kecskemét. Sorrendben Palotás, Kollár, Megyesi és újra Palotás volt eredményes, és Bíró-Kisjuhász Petra tanítványai már egy góllal vezettek. Hutvágner és Szabó Nóra találataival azonban megint az Inárcs-Örkény állt jobban, az 55. percben 26-28 volt az állás. A végén viszont Vuletity és Megyesi – utóbbi kétszer is - túljárt a kapus eszén, és végül a Kecskemét 29-28-ra diadalmaskodott.

Kisjuhász Petra vezetőedző: - Nem játszottunk jól, rengeteg hibával kézilabdáztunk. Amit megbeszéltünk, abból nem sok mindent láttam viszont. Az utolsó öt percben sikerült a magunk javára fordítani a meccset, ebben az  időszakban a védekezésünk legalább stabil lábakon állt.

Kecskeméti NKSE – Inárcs-Örkény KCE 29-28 (14-15)

Női kézilabda NB II., 7. forduló
2023. november 05. vasárnap, 17:00
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Dr. Bercza, Dr. Kis

A KNKSE gólszerzői: Moharos 6, Jámbor-Herceg 6 (2), Megyesi 5, Kollár 4, Palotás 4 (2), Czár 2, Vuletity 1, Kovács E. 1.

Kiállítások: 6 perc, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Szerző: Jámbor Csaba