Fejlesztik a kecskeméti Déli Iparterület víziközmű-hálózatát

2023. 02. 17., 11:51
Új vízvezetékek épülhetnek és a régi gerincvezetékek is megújulnak a Déli Iparterület víziközmű-fejlesztése során. A csütörtöki közgyűlésen egyhangúlag megszavazták a képviselők, hogy Kecskemét a jelenlegi víziközmű-hálózat fejlesztésére támogatási kérelmet nyújtson be.

Kecskemét Déli Iparterületén gombamód szaporodnak a nagyvállalkozások, így ezen a területen további jelentős fejlesztéseket terveznek. A felmerülő ipari igények miatt, a biztonságos lakossági és ipari ivóvízellátás miatt szükségessé vált a víziközmű-hálózat fejlesztése. A város ehhez a központi költségvetésből több mint 64 millió forint támogatásban részesült, amit december 27-én megkapott az Építési és Közlekedési Minisztériumtól.

A projekt keretében elkészülnek a közbeszerzési eljárás lefolytatásához szükséges kiviteli tervek, a projekt megvalósíthatósági tanulmánya és egyéb dokumentumok. A fejlesztést két ütemben valósítják majd meg. Régi gerincvezetékeket újítanak majd fel és újabb gerincvezetékeket is kialakítanak az iparterületen. A közgyűlés egyhangúlag megszavazta a támogatási kérelem benyújtását.