Fellobbant az első gyertya a kecskeméti kórház adventi koszorúján

2023. 12. 01., 14:13
Pénteken délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyének impozáns előcsarnokában ünnepélyes keretek között - munkatársak és betegek jelenlétében - fellobbant az adventi koszorú első gyertyája.
A galéria 16 képet tartalmaz

A jelenlévőket dr. Gondos Miklós főigazgató, vármegyei intézményvezető köszöntötte, majd karácsonyi ének csendült fel a kórházi MEDrigál Kórus tagjainak köszönhetően. Az ünnepi műsorban verset mondott Nyitrai Brigitta, az intézmény munkatársa, aki a Pótszék Társulat oszlopos tagja is egyben. Az adventi hangolódást Molnár Zsolt katolikus pap tette teljessé.

Adventtel a legszentebb ünnepünkre készülünk fel. Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme. Megérkezni és türelemmel várakozni. Egyszerűnek tűnik mindez, de sajnos egyre nehezebb ezt felgyorsult világunkban megvalósítani.

– Az adventi időszakban egy hónapon át készülődünk, hogy Szenteste tiszta szívvel, családi körben ünnepeljünk és megpihenjünk néhány napra a tennivalók egész évet átfogó szorítása után. Reméljük minél több betegünknek és munkatársunknak megadatik majd! - írta Facebook oldalán a kórház.