Fiatal csapattal, új légiósokkal vág neki a szezonnak a KTE kosárcsapata

A fő cél idén is a rájátszás

2023. 09. 19., 22:26
Nagyszabású, jó hangulatú csapatbemutató eseményt tartott a Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét kedd este az Ápoló Klubban. A fiatal kerettel rendelkező, három új külföldi légióst szerződtető csapat fő célja idén is a rájátszásba való bejutás. Az előző szezon legjobb játékosának a 12 éve Kecskeméten játszó válogatott kosarast, Karahodzsics Kemalt választották.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 30 képet tartalmaz

Az Ápoló Klub színpadán a The Sharonz együttes rövid koncertjével vette kezdetét kedden koraeste a Duna Aszfalt - DTKH Kecskemét idei szezonnyitó, csapatbemutató eseménye. A zene után Sztojan Ivkovics, a klub szakmai igazgatója és dr. Homoki Tamás, a klub társadalmi elnöke értékelte a mögöttünk hagyott szezont, melyben a Kecskemét a 7. helyen végzett a bajnokságban, és a legjobb 4 közé jutott a kupában. Dr. Homoki Tamás szerint elégedettek lehetünk az eredménnyel, annál is inkább, mert a szezon vége felé több sérülés is hátráltatta a csapat teljesítményét.

Sztojan Ivkovics szakmai igazgató és dr. Homoki Tamás társadalmi elnök

Sztojan Ivkovics többek között azt emelte ki, hogy igazán fiatal kerettel vághat neki a csapat az új évadnak, hiszen hat olyan játékosa is van, aki 20 év körüli. Ez a Mercedes Kosárlabda Akadémiával való szoros együttműködésnek is köszönhető – tette hozzá. Olyan játékosokat köszönhet a felnőtt csapat az akadémiának, mint Kucsera Dániel, Tóth Barna és Ivkovic Milán. A reális cél idén is a legjobb nyolc közé, vagyis a rájátszásba való bejutás – mondta Sztojan Ivkovics.

A nyereményjátékokkal tűzdelt, kötetlen esten bejelentették, hogy az előző szezon legjobb játékosának a Vajdaságból származó, 12 éve Kecskeméten kosarazó és a magyar válogatottat is erősítő Karahodzsics Kemalt választották.

Sztojan Ivkovics rögtönzött, magyar nyelvű röpinterjút készített az előző szezon legjobbjának választott Karahodzsics Kemallal

Ifj. Knézy Jenő műsorvető a színpadra invitálta az U20-as csapat hét újoncát, akik túlnyomó többsége a Bolyai János Gimnázium tanulója. Minden színpadra érkező játékost edzőjük, Hegedűs Gergely mutatott be röviden.

A Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét nevében szereplő két főszponzor az új szezonban is támogatja a klubot. Erről ünnepélyes keretek között, a színpadon írta alá a szerződést Tóth László, a Duna Aszfalt Zrt. vezérigazgatója, Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője és Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezető igazgatója.

Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője és Tóth László, a Duna Aszfalt Zrt. vezérigazgatója

Az est fénypontja a 2023/24-es szezonnak nekivágó csapat színpadra hívása és személyenkénti bemutatása volt – utóbbit Forray Gábor vezetőedzőtől hallhattuk. Megismerhettük a három új külföldi légióst: Marko Sinik Szerbiából, míg Shannon Bogues és Kimani Lawrence az Egyesült Államokból érkezett.

A csapatbemutató végéhez közeledve egy táncos-zenés produkció keretében mutatták be a csapat új, egyedi tervezésű mezét. A fehér alapú hazai és a sötétlila alapú idegenbeli mez is újrahasznosított anyagok felhasználásával készült.

Végül Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert hívták fel a színpadra, aki sok sikert kívánt a csapatnak az új szezonhoz. A polgármester Wittmann Krisztián csapatkapitánytól egy saját nevére szóló, 12-es számú mezt kapott ajándékba – a szám arra utal, hogy a kecskeméti csapat a 12. szezonját kezdheti meg.

A Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét most szombaton, szeptember 23-án játssza utolsó felkészülési mérkőzését a Szeged ellen, a bajnokságot pedig egy szűk héttel később, szeptember 29-én, pénteken kezdik hazai pályán a Sopron ellen.

A kedd esti csapatbemutatóról bővebb összeállítást láthatnak a KTV szerda esti hírórájában, melyben megszólal Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezető igazgatója és Agatics Roland, a DTkH Kft. ügyvezetője.