Feltakarította a nyomokat, miután baltával kivégezte anyját a 14 éves fiú

KÖZLEMÉNY
2023. 06. 27., 09:26
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt vádat emelt egy 14 éves fiúval szemben, aki tavaly decemberben Fülöpjakabon baltával megölte az édesanyját. Az ügyészség a fiúval szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza.
Az elkövetéshez használt balta

A vádirat szerint a fiatalkorú anyja – az ügy sértettje – 2022 nyarán munkavégzés céljából Fülöpjakabra költözött, ezért egy ismerősére bízta a 14 éves fia – az ügy vádlottja - további nevelését.  A fiatalkorú ezt nehezményezte, végül 2022 novemberében az anyjához költözött.

2022. december 12-én reggel a fiú együtt indult a sértettel kerékpárral otthonról, azonban már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem a rövidesen hazatérő anyját megöli. Miután a község központjában elváltak egymástól, a vádlott visszafordult. Hazatérve a kerékpárját nem a megszokott helyen támasztotta le, hanem az iskolatáskájával és a kabátjával együtt az épület mögé rejtette. Ezután magához vett egy baltát és azzal a szoba sarkában elbújva várta a mit sem sejtve hazatérő sértettet. Amikor a nő belépett a szobába, a vádlott váratlanul hátulról, lesből az anyjára támadt: előbb ököllel többször megütötte, majd a baltával kétszer a nő fejére sújtott. A sértett a bántalmazás következtében a földre zuhant és a helyszínen életét vesztette.

Miután a fiú a bűncselekmény nyomait gondosan feltakarította, az anyja telefonját és pénztárcáját magához véve, elhagyta a házat.

A nyomok eltüntetéséhez használt takarítóeszközök

Az ügyészség a fiatalkorút előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, továbbá kifosztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő fiú bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Kapcsolódó cikk