"Gyere táncolj még!" Országos szeniortánc találkozó

2024. 03. 09., 16:03
Több száz szenior táncos érkezett ma Kecskemétre, hogy közösen táncoljanak, együtt éljék át a mozgás örömét. Az Országos Szeniortánc Találkozót a RED-IT Idősbarát Egyesület szervezte meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 49 képet tartalmaz

Az ország különböző településeiről közel 750 szeniortáncos érkezett ma délelőtt a Messzi István Sportcsarnokba.

A szenior örömtáncosok rendszeresen találkoznak és táncolnak együtt. Ennek egyik formája az RED-IT Idősbarát Egyesület álltál szervezett, országos roadshow, amely lehetőséget teremt arra, hogy az ország különböző tájain működő tánccsoportok

találkozzanak, közösen táncoljanak, együtt éljék át a mozgás örömét, ismerjék meg más városok kultúráját.

A megnyitón Radvánszki Edit, a szervező RED-IT Idősbarát Egyesület elnöke elmondta, több dologért is hálás. Először azért, mert ilyen sokan eljöttek. Hálás az oktatótársaknak, a becsatlakozó egyesületeknek a szervezési segítségért. Végezetül hálás Kecskemét városának, mert első kérésre befogadta a rendezvényt és rendelkezésre bocsátotta a sportcsarnokot.

Az egyesület elnöke hozzátette, hálás a bizalomért is, hogy a résztvevők hisznek abban, amit az Idősbarát Egyesület tesz, mert az legbelüről, szívből jön.

A vendégeket Szemereyné Pataki Klaudia is köszöntötte.

A mai és az ehhez hasonló események teszik igazán hírössé a várost évtizedek, évszázadok óta.
— kezdte beszédét a polgármester.

A város a zenéről és Kodály munkásságáról is ismert, akitől a "Legyen a zene mindenkié" jelmondat is származik. Kecskemét rengeteg zenei színpaddal és táncossal büszkélkedhet, köztük a ma is fellépő, hazai és nemzetközi szinten is ismert Kecskemét Táncegyüttessel.

Ha a közös tánc utáni jóízű fáradtság engedi, tegyenek egy sétát a belvárosban, a gyöngyszemünk, a felújított Városháza környékén - ajánlotta a vendégek figyelmébe a szecessziós főteret a vendégek figyelmébe a polgármester.

Az elmúlt évben több megyei jogú város adott már otthont a rendezvénynek, amelyen alkalmanként 800 – 1000 szenior korú táncos vett részt. A szenior örömtánc mozgalom alig néhány éve honosodott meg Magyarországon, de az idős korosztályban máris több tízezer követője, rajongója van.