Hangulatos szabadtéri táncházzal zárta az évadot a Csipkefa

2023. 06. 05., 12:17
Hangulatos, teliholdas szabadtéri táncházzal zárta az évadot a Csipkefa zenekar a Kápolna utcai Cliché belső udvarán június 2-án, péntek este. A szokásos moldvai táncok mellett vonós vendégzenekaruk, a Góbé folkside széki, mezőségi és kalotaszegi rendekkel is megörvendeztette a táncosokat.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

A táncház programja a gyereknaphoz kapcsolódva már 18.00 órakor kezdetét vette: Nagy Magdolna kézművessel játékbabákat lehetett készíteni, Böde-Harkai Csilla "csimota" ölbéli népi játékokat tanított, majd Tassy Lilla esti mesét mondott a gyerekeknek. A kicsik különböző népi zenés játékokat és gyermektáncokat is kipróbálhattak.

A felnőtt táncház 20.00 órától rajtolt a Cliché udvarán. A házigazda Csipkefa zenekar vendége ezúttal a Góbé folkside volt, akik vonós zenével fűszerezték az estét.

A házigazda Csipkefa, előtérben Hegedűs Zoltánnal, a zenekar vezetőjével
... és a vendég: Góbé folkside

A táncház szünetében újra Tassy Lilla mondott mesét, ezúttal kifejezetten a felnőtt közönségnek.

Tassy Lilla Csíkban játszódó meséjének középpontjában az ördög furfangos ténykedése állt.

A Csipkefa rendszeresen szervez táncházakat, a havonta sorra kerülő alkalmak a nyári szünet után folytatódnak. A Kecskemét Táncegyüttes is megtartotta nemrég az évad utolsó, pünkösdi táncházát, melyről kapcsolódó cikkünkben olvashat.

Kapcsolódó cikk