Együttműködési megállapodást kötött az egyetem, a kosárklub és a fociakadémia

2023. 02. 17., 14:11
Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub pénteken. A szervezetek munkájuk összehangolásával egységes fejlődési modellt kívánnak nyújtani a fiataloknak a sport és a hagyományos oktatás terén egyaránt.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 25 képet tartalmaz
Amikor egy egyetem, egy város és annak stratégiai partnerei együtt tudnak működni, akkor azok valóban világraszólót tudnak alkotni
— így jellemezte a ma megkötött többoldalú stratégiai megállapodást Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke a CAMPUS-on.

A kecskeméti Neumann János Egyetem, a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a KTE Kosárlabda Klub eddig is nagyjából közös célok mentén segítette a fiatalok nevelését és karrierjét. A mai napon megkötött együttműködés alapján ezeknek a tevékenységeknek az összehangolására szövetkeztek a szervezetek.

A foci a nagy visszatérő, a kosár meg a stabil biztos pontunk
— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A városvezető üdvözölte a törekvést, amely alapján a város két fontos sportszervezete az egyetemmel közösen szeretne kiemelkedőt alkotni.

Ez egy szoros együttműködés, amely vonzóbbá teheti az egyetemet, vonzóbbá teheti a várost. Biztosíthat bizonyos szempontból utánpótlást, életpályát a sportolók számára, illetve az egyetem számára a beiskolázás szempontjából lehet kiemelt jelentőségű
— mondta a rendezvényen dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Az egyetemi élet és a sportélet több szálon is tud kapcsolódni.

Fontos az, hogy a profi csapat szállítsa az eredményeket, tömegbázist tudjon teremteni. Ebben tud az egyetem is segíteni. A hallgatók is ki tudnak járni a sporteseményre, tehát kéz a kézben tudjuk egymást erősíteni
— mondta dr. Filus Andor, a KTE Labdarúgó Akadémia ügyvezetője.

A Kecskemétet választó fiatalok profitálhatnak a szervezetek által nyújtott közös sport-életpályamodell nyújtotta lehetőségekből.

Azokat a fiatalokat, akiket szeretnénk idehozni, nemcsak azzal tudjuk kecsegtetni, hogy profi sportolókká válhatnak ebben a városban, hanem azzal is, hogy komoly iskolai háttér van mögöttünk a középiskolától most már az egyetemi képzésig
— fogalmazott beszédében Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője.

A Neumann János Egyetem a jövő biztosítását tartja szem előtt. A sportszervezeteknek nyújtott támogatásának célja az egészséges életmódra nevelés, a rendszeres sportolásra, megmérettetésekre ösztönzés, a szabadidősport gyakorlásának elősegítése.