Hat kályhát osztottak ki rászorulóknak a Wojtyla Központban

2023. 10. 04., 18:17
Hat rászoruló család kapott kályhát ajándékba szerdán a Wojtyla Barátság Központ udvarán. A tüzelőberendezéseket a támogatók adták át Assisi Szent Ferenc, a szegények pártfogója emléknapján.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 21 képet tartalmaz

A Wojtyla Barátság Központ életében hagyomány, hogy Assisi Szent Ferenc, a szegények pártfogója emléknapján kályha adományozásával teszik könnyebbé a gondozottak életét. Ma a „A szeretet melege” elnevezésű programon hat család kapott segítséget a téli időszakra.

Az ünnepség kezdetén Márton Zsófiának, a Kodály Iskola tanulójának az előadását hallgathatták meg a megjelentek. Majd ezt követően dr. Finta József érseki helynök, a Főplébánia plébánosa felidézte Assisi Szent Ferenc életútját.

Most, amikor testvéreinket megajándékozzuk ezekkel a kályhákkal, arra a Szent Ferencre gondolunk, aki mindenéről lemondott mások javára, mindenét megosztotta másokkal. Köszönjük az ő életpéldáját! Imádkozzunk azért, hogy napjainkban is legyenek olyanok, akik nem kényszerűségből, hanem saját döntéssel választják az egyszerűség és a kicsinység útját
— mondta Finta József.

Mint mondta, ez példa arra, hogy az ember akkor is boldog lehet, ha nem az anyagi javak szerepelnek első helyen az értékrendjében. A plébános beszéde végén megáldotta a kályhákat.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő az eseményen elmondta: fontos a társadalmi szolidaritás, nem szabad hagyni, hogy bárki is fázzon télen.

Fontos, hogy akik itt egy közösségben élünk, egy városi közösségben, vagy akár ebben a hazában, szolidárisak legyünk egymással, egymás gondjára odafigyeljünk, és akinek lehetősége van, az segítsen, részt vegyen ebben a munkában. Akinek pedig arra van lehetősége, hogy a kétkezi munkájával, az idejével teszi hozzá azt, hogy létrejöjjenek ezek az adományozások, az azzal járuljon hozzá ehhez a társadalmi szolidaritáshoz
— fejtette ki dr. Szeberényi Gyula Tamás.

Jánosi István önkormányzati képviselő az esemény végén kifejezte köszönetét a támogatóknak. Mint mondta, bízik benne, hogy a segítségnek köszönhetően csökken majd a nélkülözők száma a téli időszakban.

Végül mind a hat kályhát kiosztották a Wojtyla Barátság Központ udvarán. A tüzelőberendezéseket dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, a Füredi Felnőttképző és Szolgáltató Kft., az OTP Bank, Király József önkormányzati képviselő, a Plan Zrt., illetve a Pintér Művek ajánlották fel.