Helyi ízek és hagyományok a főtéren – Elkezdődött az Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

Már kora délután elkezdődött a vásári forgatag Kecskemét főterén. Különleges sajtok, házi szörpök, lekvárok, és persze a híres kunsági borok csalogatják a látogatókat. Huszonkettedik alkalommal rendezik meg idén az Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt, ahol ezúttal is a helyi gazdák, borászok és kézművesek mutatják be, miért is különleges ez a térség. Az ünnepet dr. Fekete Gábor alpolgármester nyitotta meg.

A megnyitó után Gulyás János, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének élelmiszeriparért felelős alelnöke adta át „Az év Kecskeméti Tanyai Termék Piac gazdája” díjat és vándorserleget. Az idén Laczi Bencét és Balog Nikolettet, a BeNi Húskuckó tulajdonosait díjazták.

A résztvevők közös koccintással folytatták az ünneplést – ez volt a VI. Térségi Nagy Koccintás, amely immár hagyománnyá vált. A szervezők célja az volt, hogy Kecskemét és környéke borait minél többen megismerjék és megszeressék.
A háromnapos rendezvényen több mint ötven termelő mutatja be portékáit. A vásár nemcsak a helyi gazdaságot, hanem a közösséget is erősíti.

A hétvége különleges újdonsága a Mézes Nap lesz, amely vasárnap várja a látogatókat. A Helyi Termék Ünnep pedig vasárnap estig várja a látogatókat sok színes programmal Kecskemét főterén. A részletes program megtalálható itt olvasható.
