Hermanovszki István az év autóbuszvezetője

2023. 11. 10., 16:13
Második alkalommal adták át a pénteki Márton-napi ünnepség keretében az „Év autóbuszvezetője” díjat. A díjat a Wojtyla Barátság Központ hozta létre tavaly, ugyanis a „wojtylások” közül nagyon sokan használják a helyi járatú autóbuszokat. A köztük végzett elégedettségi felmérés alapján választják ki minden évben a cím új birtokosát, aki 2023-ban Hermanovszki István lett.
A galéria 14 képet tartalmaz

A több éve megtapasztalt udvarias, figyelmes, felelősségteljes, minden szempontból példamutató autóbuszvezetői tevékenysége elismeréseként, Szent Márton, az úton lévők védőszentjének napja alkalmából adják át a kitüntető díjat, melyet idén Hermanovszki István autóbuszvezető vehetett át a Wojtyla Házban.

Elhangzott, István 2004 óta, vagyis közel húsz éve dolgozik kecskeméti helyi járatú autóbuszokon, 2019 decembere, az INTER TAN-KER Zrt. indulása óta, annak munkavállalója. Öt gyermeket nevelnek feleségével, figyelmes és felelősségteljes ember, aki ugyanazt az emberséget képviseli munkája során is, mint otthon.

A kiváló vezetőnek Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója adta át a jutalmat és a díszoklevelet. De nem ez volt az egyetlen dolog, amit kapott eredményes munkájáért.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen kollégáink vannak, és ilyen tisztességesen és felelőségteljesen végzik ezt a nagyon nehéz szakmát. Ezért Üzemigazgatói dicséretben részesítjük Hermanovszki Istvánt– mondtaSebestyén Zoltán, azINTER TAN-KER Zrt. kecskeméti autóbuszforgalmi osztály vezetője, aki átadta az újabb elismerést.

A boldog díjazott is a mikrofon mögé állt és szívhez szóló beszédében elmondta, hálás a lehetőségért, mely új lendületet, erőt ad ahhoz, hogy egyre személyesebben végezzék ezt a munkát, kollégáival együtt.

- A tömegközlekedés számomra nem tömegekről, hanem egyénekről szól, mindenki céllal indul el otthonról, és mindenkit hazavárnak. Ebben szeretnénk felelősségteljesen segíteni a város lakóit, hogy ez sikerüljön is. Többen megfogalmaztuk már, hogy együtt élünk a várossal, nagyon szép személyes történetek vannak az utasokkal. Kisgyermekként ismerkedünk meg valakivel, és aztán a hosszú évek során látjuk, ahogy felnő, majd szülő lesz, és aztán majd mi is megöregszünk, mi is arra szorulunk, hogy felsegítsenek majd a buszra. Kihívás, hogy személyessé tegyük ezt sokszor monotonnak látszó feladatot - Hermanovszki István.

Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője is gratulált, megköszönte, hogy ezt a díjat életre hívták az alapítók, mert ennél nagyobb elismerésre nem számíthat egy közszolgáltatásban dolgozó, hiszen az utasoktól kapja, nem a főnökei döntik el, hogy ki érdemli ki.

– Naponta közel 120-an dolgoznak autóbuszvezetőként a kecskeméti közlekedésben, és ha mindenkit hozzászámolunk a Kecskeméti Közlekedési Központ és az INTER TAN-KER Zrt. kollégái közül, akkor naponta 200-220 fő gondoskodik arról, hogy a kecskeméti autóbuszos közlekedés, valamint az integrált személyszállítási szolgáltatások működjenek – mondta ki Hári Ernő.

Az ügyvezető beszédében kiemelte, ez is ünnepnap, de ünnepnap volt október 19. is, mégpedig a személyszállítási közszolgáltatásnak ünnepnapja. Ezen a napon ugyanis a közgyűlés arról hozott döntést, hogy mintegy 11 millió euró értékben 2025. és 2028. között 27 darab új autóbusz beszerzése valósul meg.

Hári Ernő elmondta, a fejlesztésekre szükség is van, ugyanis a már naponta 42-43 ezren választják a kecskeméti helyi közlekedést. Vagyis a város lakosságának közel fele veszi igénybe naponta ezt a szolgáltatást.

– Azt gondolom, az a rengeteg munka, pénzügyi és szakmai befektetés, ami 2019 óta megvalósult ebben a városban, és megvalósul az előttünk álló időszakban, ennek a rengeteg energiának és munkának kezd beérni a gyümölcse. Vagyis kézzel fogható eredménye van már annak, hogy a személyautók helyett, vagy mellett, minél többen megtalálják a közlekedési lehetőséget, hogy eljussanak A-ból B-be.

Kapcsolódó cikk