Hetente több mint ezren vásárolnak a kecskeméti nagybani piacon

2024. 06. 07., 16:04
Nagyon népszerű Kósafaluban a nagybani piac. Hetente több mint ezren érkeznek a vásártérre, hogy olcsón és jó minőségben beszerezzék a zöldséget, gyümölcsöt.
A galéria 16 képet tartalmaz

Hosszú sor tekereg a nagybani piac bejáratánál. A reggel 6 órási nyitást várják az idősek, akik kosarakkal, nejlonszatyrokkal érkeztek a vásártérre. 

Van nekünk egy ragyogó nagybani piacunk, ami közel van. Mi nem úgy csináljuk, mint mások, akik autóval messziről kijárnak a piacra, hanem idejövünk a szomszédba. De ez a piac nemcsak Kósafalut, hanem az egész várost ellátja
— mondta Puskás Lajosné Mária.

A piac nem csupán közel van a város ezen részében és a környéken lakók számára, hanem megfizethető áron is tudják megvásárolni a zöldséget, gyümölcsöt.

– Nagyon szeretünk idejárni, mert nem lakunk messze, és itt sokkal olcsóbban megkapjuk az árut, mint a benti piacon, és friss árut kapunk – mondta Szabó László.

Az árusok is örülnek a nagybani piac adta lehetőségnek, hiszen hetente több mint ezren érkeznek vásárolni.

– Úgy gondoltam, hogy kedvezek a vevőknek olyan árukkal, amik nem éppen első osztályúak, de jó minőségűek, szép áru, és olcsóbban hozzájutnak – mondta az egyik árus, Tálas Károly.

A térség önkormányzati képviselője, Lévai Jánosné a helyszínen arról számolt be, hogy rengeteg kisfizetésű nyugdíjas, rokkant és kismama jár a piacra beszerezni azt, amire szüksége van.

Aki kijön hétfőn és csütörtökön a nagybani piacra, az láthatja, milyen óriási választék van itt. A gyümölcs friss, és zömében kertészek és őstermelők árulják termékeiket
— hangsúlyozta Lévai Jánosné önkormányzati képviselő.

Másfél évvel ezelőtt a baloldali Szövetség a Hírös Városért Egyesület ötletként vetette fel, hogy korlátozzák a magánemberek vásárlási lehetőségét, ezt a felvetést azonban egy 2022. decemberi közgyűlési tanácskozás során megvitatta a képviselőtestület, és maradhatott minden a régiben.