Hivatalosan is megnyílt a 17. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál

2023. 06. 23., 20:06
Javában zajlik a 17. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. A hungarikum-kiállítást Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg péntek délután. A helyszínről kollégánk tudósított, vendége Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára volt.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 32 képet tartalmaz

Az ötnapos programsorozaton hungarikumok sokaságával találkozhatunk nemcsak a kiállítások alkalmával, de a gasztronómiában és a színpadi műsorokban is. Magyarságunk kiválóságait tíz vármegyéből érkező vendégkiállító bemutatkozásán keresztül ismerhetik meg a fesztivál látogatói.

A fesztivál szerdán vette kezdetét az Edge King’s Zenekar Petőfi 200 műsorával. Az első két nap a helyi értékekről szólt, a kecskeméti közösségek mutatkoztak be az érdeklődőknek. Péntektől pedig a vendégkiállítóké a főszerep egészen vasárnap estig, a fesztivál zárásáig.

A XVII. Helyi Termék Ünnep és Hungarikum Fesztivál idén a KAFF kísérő rendezvénye, így több vetítésre is számíthatnak az érdeklődők Kecskemét főterén.

Kapcsolódó cikk