Hóágyúval varázsolják fehérré a kecskeméti Városháza díszudvarát

2023. 11. 29., 16:05
„Igazi havas gyerekkuckót alakítunk ki a Városháza díszudvarán.” Ezt Szemereyné Pataki Klaudia mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak. A polgármester egy újabb szenzációs eleméről számolt be a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent programsorozatnak. Hóágyúval varázsolják fehérré a játszóteret a gyermekek legnagyobb örömére.
A galéria 14 képet tartalmaz

Ma épp a fényfüzéreket tették helyükre a szakemberek a Városháza díszudvarán. A gyönyörűen felújított épület már tavaly is főszerepet kapott, amikor a város karácsonyfáját a Városháza elé ültették el, idén pedig újabb meglepetéssel készülnek a szervezők. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Kecskeméti Televíziónak elmondta, „Egy igazi havas gyerekkuckót alakítanak ki a díszudvaron, hiszen minden kicsi keresi az kuckós élményt. Az évek óta hiányolt hó pedig most garantált.

Fotó: Harkai György
– Kecskeméten egyelőre még nem kaptunk a havazásból, vannak olyan kisgyerekek, akik nem is találkoztak még hóval. Ezért szeretnénk egy kis ízelítőt adni nekik. Hóembert is építhetnek, ugyanis egy havas játszóteret alakítunk ki a hozzákapcsolódó gyönyörű díszkivilágítással, dekorációkkal, kisházakkal, egy betlehemi csillaggal
— árulta el Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Lesz szelfipont, régimódi szánkó és számos színes program, mesedélutánok, bábelőadások várják a kicsiket, de természetesen a Mikulás is meglátogatja majd a gyerekeket. A polgármester elmondta, egy vállalkozói felajánlásnak köszönhetően egy hóágyút helyeznek el az udvarra, amely fehérré fogja varázsolni a kialakított játszóteret.

Fotó: Harkai György

Kapcsolódó cikk