Hollik István: Brüsszel visszaél a hatalmával

2023. 10. 27., 13:26
A jövő évi európai parlamenti választások tétjéről beszélt Hollik István tegnap délután a Hunyadivárosi Közösségi Házban, a Hunyadi Pódium sorozaton belül. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, nem lehet politikai zsarolásra felhasználni az EU-s pénzeket.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 29 képet tartalmaz

Hollik Istvánt látták vendégül tegnap délután a Hunyadivárosi Közösségi Házban. A Fidesz kommunikációs igazgatója a jövő évi európai parlamenti választások tétjéről beszélt. A politikus hangsúlyozta, „A legnagyobb probléma ma az, hogy bár Magyarország, minden nehézség ellenére is, egy stabil gazdasággal bír, egy stabil növekedési pályán van, az Európai Unió nem segít ebben a növekedésben, hanem hátráltat.”

Nincs stratégiájuk, az európai vezetők meg sem tudják határozni, hogy mi az európai érdek. Végképp nem tudják azt érvényesíteni. Sőt, néha azt is látjuk, hogy kifejezetten az európai érdekkel szemben foglalnak állást, fogalmaznak meg politikát, elég csak a bevándorlásra gondolni. Teljesen nyilvánvaló az európai emberek számára, hogy a bevándorláspolitika az egy csőd, és ennek ellenére erőltetik
— fogalmazott Hollik István.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy ezen változtassunk, mondta Hollik István, aki kiemelte: „Ahhoz, hogy Magyarország folytatni tudja a növekedés és a megerősödés útját, változást kell kikényszeríteni Brüsszelből.”

A Fidesz kommunikációs igazgatója az uniós pénzekről is beszélt.

Brüsszel visszaél a hatalmával. Semmi mást nem csinál, mint az európai uniós pénzeket, amik egyébként Magyarországnak járnak, a pedagógusoknak járnak, a magyar vállalkozásoknak járnak, azokat visszatartja azért, mert így akarják politikailag zsarolni a magyar nemzeti kereszténydemokrata kormányt, hogy mondjon igent a gender-propagandára, hogy mondjon igent a bevándorlásra, hogy mondjon igent a legújabb brüsszeli migrációs paktumra. Ez így nem mehet tovább!
— mondta Hollik István.

Leszögezte: „Nem lehet politikai zsarolásra felhasználni az EU-s pénzeket.”

A politikus a Hunyadi Pódium soron következő vendége volt.

Németh Ernő barátom, aki a Gong Rádióban volt műsorvezető, ajánlotta fel, hogy segít nekünk a közösségi házban. Ezeknek a közéleti programoknak, beszélgetéseknek két vonulata van. Az egyik egy kicsit politikai jellegű, ezért volt itt Kövér László, Nagy János vagy éppen ma Hollik István. A másikban olyan művészeket próbálunk meg bemutatni, akik már letettek valamit az asztalra Kecskeméten
— fejtette ki Pászti András önkormányzati képviselő.

Vendég volt eddig a Hunyadi Pódiumon a Kossuth-díjas Csík János, a Csík Zenekar alapítója, és Bán János író is. A következő eseményen pedig Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója beszél a nagyérdeműnek.