Idén is nagy sikere volt a költészet napi nyugdíjas versmondó találkozónak

2023. 04. 14., 14:06
Idén is megrendezte a költészet napi versmondó találkozó a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. Húsz jelentkező versét hallgathatta meg a közönség és a háromtagú zsűri. Pénteken kihirdették a VersVarázs című online műveltségi játék nyerteseit is. A játékra idén 25 nyugdíjas vállalkozott.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 14 képet tartalmaz

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége idén is megrendezte a hagyományos költészet napi versmondó találkozót. Az eseményen Lévai Jánosné tanácsnok köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, nagyon fontos, hogy a nyugdíjasszövetség folytassa és művelje ezt a gyönyörű hagyományt, hiszen a versenyzők ezáltal bővíthetik műveltségüket és szeretetet is adnak egymásnak.

A versmondásra 20 nyugdíjas jelentkezett, köztük a legidősebb versenyző 99 éves volt. A versenyzőket háromtagú zsűri értékelte. A megmérettetés előtt a Katedra Iskola tanulóinak előadását hallgathatták meg a jelenlévők.

Minden résztvevő emléklapot és kisebb ajándékot kap. A legjobbak előadását oklevéllel és könyvvel jutalmazzák.

Emellett kihirdették a VersVarázs című online műveltségi játék győzteseit is, melynek témája a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihály és a 100 éve született Kormos István munkássága volt. A mai esemény célja a közösség építése és a versek szeretetének átadása volt.