Infografikán mutatjuk, hogyan közlekedhetünk a nyáron az Izsáki és a Dózsa György úton

2023. 06. 14., 14:57
Nem lesz egyszerű a közlekedés a Dózsa György úton és az Izsáki úton. Várhatóan öt nap múlva, azaz június 19. és augusztus 25. között ugyanis annyi lezárás és módosítás lép életbe, hogy jobb lesz elkerülni az utakat. Több szakaszt teljesen lezár a kivitelező, de az ingatlantulajdonosok ezeken az utakon is közlekedhetnek majd.
A galéria 25 képet tartalmaz

Ahogyan korábban írtuk, az Izsáki út és a Dózsa György út négysávosításával kapcsolatban várhatóan június 19. és augusztus 25. között részlegesen lezárják a Katona József Gimnázium és a Vízmű utca közötti szakaszt. Első sorban a célforgalom lesz lehetséges.

Fontos, hogy a Katona gimnáziumnál lévő csomópontot teljesen lezárják a Dózsa György út irányába az Ipoly utcáig. Az útra az Ipoly utcáról és a Botond utcáról lehet majd kihajtani csak a vasúti kereszteződés irányába. Az Olimpia utcai körforgalmat teljesen lezárják, így a vasúti kereszteződés után jobbra, a Mercedes Benz Sport Akadémia előtt egy ideiglenes a központ felől használható egyirányú átkötő út épül az Olimpia utcára csatlakoztatva, ezzel megközelíthetővé válik a McDonald's, a JYSK és a Vincent Étterem, valamint a Rudolf laktanya mellett elhaladó szervízúton át a Sport utca. A vasúti kereszteződés után balra lehet eljutni a Lidl, Szilvási és ezek környezetében lévő kereskedelmi és egyéb létesítményekhez, valamint az Erzsébet lakóparkhoz.

A Dózsa György út páros oldalán az Olt utca és a Boldogasszony tér közötti szakaszon lévő ingatlanok szintén megközelíthetők lesznek, ott egyirányú forgalom lesz az Olt utca irányából a már elkészült felületen.

A Vízmű utca és a Dr. Szobonya Zoltán utca között a célforgalom közlekedhet a Sheraton szállodáig, így azon útszakasz páros oldalán lévő összes intézmény, vállalkozás gépkocsival megközelíthető, de csak a Szobonya utca felől. A Sheratontól a Szilvási parkolóig két irányba kizárólag teherautók, kizárólag áruszállítás céljából közlekedhetnek.

A Vízmű utcai csomópontot viszont teljes egészében le kell zárni, ott csak az autóbuszok haladhatnak majd át.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az Izsáki út az Auchan irányából a kereszteződésben lényegében zsákutcává alakul. Fontos megjegyezni, hogy a korlátozás és lezárás a teljes csomópontot érinti, tehát semmilyen irányban nem lesz használható, így aki a Vízmű utca vagy a Könyves Kálmán krt. felől érkezik kerülő útvonalat kell, használjon. Az ajánlott útvonalakat városszerte sárga táblák jelölik a lezárások ideje alatt.

Kapcsolódó cikk