Jól szerepelt az akadémia U13-as csapata a horvátországi tornán

2023. 04. 23., 13:32
Rangos nemzetközi tornán szerepelt a Mercedes Kosárlabda Akadémia U13-as csapata a húsvéti ünnepek alatt a horvátországi Porecben. Ebben a korosztályban a fiúknál öt ország – Olaszország, Horvátország, Szerbia, Szlovénia és Magyarország – 16 csapata érkezett a gyönyörű tengerparti városkába. Az akadémia együttese a legjobbak közé, az „Elit” csoportba került.

Az utazás közben egy nagyon szép szlovéniai kisvárosban, Domzaleban egy edzőmérkőzésre is sor került. A kisváros csapata elleni győzelem mozgásnak kitűnő volt a monoton utazás megszakítására. Helios Suns – Mercedes KA 32–63. A poreci tornán az első mérkőzést a legerősebb csapat, a szlovén Ajdas Lenart ellen játszotta a Mercedes KA csapata. Mercedes KA – Ajdas Lenart 36–41. Lakosa Zsolt értékelése: „Jól kezdtük a találkozót, a kissé szokatlan környezetben (három pálya volt egymás mellett, kissé szűk tér, kemény palánk, totális hangzavar), a végén azonban a sok zavaró körülmény hatást gyakorolt a csapatra. Utólag kiderült, hogy az első vereség sokba került, mert, ha ott nyerünk, döntőt játszhattunk volna.” A második mérkőzését a nagynevű Olimpija Ljubljana ellen játszotta a csapat. Olimpija Ljubljana – Mercedes KA 37–46.

Lakosa Zsolt: „Tartottunk a nagynevű ellenfelünktől. Igyekeztem az öltözőben felpörgetni a társaságot, amit kollégám, Gyimesi Balázs a bemelegítésnél is folytatott. Úgy tűnik meg lett a hatása, mert kitűnően kezdtünk, és majdnem a találkozó végéig kitartott az akarat és az összpontosítás is.” A torna harmadik mérkőzésén, a Dinamo Zagreb ellen már nagyon jól játszott a csapat. Dinamo Zagreb – Mercedes KA 15–51. Lakosa Zsolt szerint, az előzetes eredményekből lehetett sejteni, hogy nem lesz különösebb gond ezen a találkozón. Nem becsülték le őket, sokat játszhatott mindenki. A torna utolsó mérkőzését a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia ellen játszották.

Mercedes KA – NKA 32–70. A pécsiek erre az alkalomra még elhívtak pár kitűnő játékost, akiket majd jövőre igazolnak le, így még erősebbek voltak, mint a szezon közben. Lakosa Zsolt kiemelte: „Nagyszerű napokon vagyunk túl. Rengeteg élmény, tengerpart, kosárlabda, európai élcsapatok ellen játéklehetőség, nemzetközi tapasztalat. Öt mérkőzés, három győzelem, negyedik hely egy 16 csapatos tornán. Nagy utazás volt, a javából.”