Kecskeméti sikerek a Lions Békeposzter-pályázatán

KÖZLEMÉNY
2023. 03. 18., 11:51
A Lions-klubok világszervezete több mint három évtizede hirdeti meg különleges művészeti versenyét a 11-13 év közötti korosztálynak, iskolákban és ifjúsági csoportokban, a világ 210 országában. A kiírás lényege, hogy a gyerekek kifejezzék a békéről alkotott elképzeléseiket és inspirálják a világot a művészet és a kreativitás révén. A több tízezer beérkezett alkotást országonként zsűrizik és minden Lions-kormányzóság egy munkával képviseli hazáját a nemzetközi megmérettetésen. Az idei verseny országos fordulóján a kecskeméti diákok különösen jól szerepeltek.
A galéria 18 képet tartalmaz

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége által 2022. évben meghirdetett hazai versenyen több száz alkotás indult, közülük a legjobb 23-at választotta ki a képzőművészekből álló zsűri. Ezek a művek Budapesten, a Radisson Blu Béke Hotelben kerültek kiállításra.

A 2022/2023-as Lions-évben a nemzetközi Lions Békeposzter-pályázat témája a következő: 

  "Lead with Compassion" - "Az együttérzés ereje"

"A gyerekek ismerik az együttérzés erejét. Gyakran jobban ki tudják fejezni empátiájukat, mint a felnőttek. A pályázati kiírásban kértük a gyerekeket, hogy fessék le nekünk azt a békés jövőt, melyet az együttérzés vezette cselekvés hozhat el számunkra."

A nemzetközi pályázaton a Kecskeméti Szent László Lions Club segítségével városunkban is sokan indultak és csodálatos alkotások születtek. Köszönjük a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Szent Imre és a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolák tanulóinak és felkészítő tanáraiknak: Pestiné Csábi Andrea, Csúzdi Szabó Erika, Koczkáné Sárközi Ilona tanárnőknek, hogy elgondolkoztak a témán és ilyen nagyszerű munkákkal neveztek.

A pályázat országos díjátadására és a kiállítás megnyitójára március 17-én, pénteken került sor Budapesten.

Különösen büszkék vagyunk azokra a kecskeméti pályázókra, akik a 15 országos díjazott munkából 11 elismerést hoztak el. A Szent Imre Katolikus Általános Iskola tanulói különösen brillíroztak, hisz 10 díjazott pályamű, köztük az országos 1., 3. és 4. helyezett is az iskolából került ki. Felkészítő tanáruk Csúzdi Szabó Erika volt.

1. helyezett: Klein Fanni - Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Büszkeségeink:

1. helyezett: Klein Fanni (Szent Imre Katolikus Általános Iskola) - alkotásával ő képviseli hazánkat a világversenyen

3. helyezett: Merakovics Lili (Szent Imre Katolikus Általános Iskola)

4. helyezett: Olasz Lili Dorka (Szent Imre Katolikus Általános Iskola)

Különdíjat kaptak: Kovár Bettina, Leskovics Dóra, Lipótzy Csenge, Meleg Zsófia, Rittgasser Anna, Szalai Stella, Vásárhelyi Léna (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), Bezpala Jana (ukrán menekült kislány, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea

3. helyezett: Merákovics Lili - Szent Imre Katolikus Általános Iskola
4. helyezett: Olasz Lili Dorka - Szent Imre Katolikus Általános Iskola