KeKo: az utasok zömének nem okoz gondot az ideiglenes autóbuszhálózat használata

2023. 06. 28., 16:49
Június 19-től több menetrend-módosítás lépett életbe a Kecskeméti Közlekedési Központnál (KeKo) az Izsáki út négysávúsítási munkálatai miatt, melyek több lezárást és terelést eredményeznek. A Keko tájékoztatása szerint az utasok 90-95 százalékának eddig nem okozott gondot az ideiglenes autóbuszhálózat megismerése és használata.

(a kép illusztráció)

Az Izsáki úti lezárt útszakasz megközelítése kizárólag a célforgalom számára és csak szakaszosan engedélyezett, ezért a lezárásban érintett útszakaszt és annak tágabb környezetét kiszolgáló helyi autóbuszvonalak menetrendjét át kellett alakítani.

Ehhez a rendkívüli menetrendhez az autóbuszok műszaki paramétereit, a terelő útvonalakat és a behajtási engedélyeket, illetve tömeges utazási szokásokat is figyelembe kellett venni.

Módosított járatok közlekednek a 29-es autóbuszvonalon Hetényegyháza és a belváros között, a 22-es autóbuszvonalon a vasútállomás és Széchenyiváros között, valamint a 350-es autóbuszvonalon Máriaváros, vasútállomás és Széchenyiváros között. Emellett számos új, összevont járatot létrehoztak.

Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az utasok 90-95 százalékának nem okozott gondot az ideiglenes autóbuszhálózat megismerése és használata.

Többen fordultak társaságunkhoz telefonon is segítséget kérve abban, hogy az ideiglenes vonalakon közlekedő járatok közül melyikkel tudnak ebben az időszakban utazni. Kollégáink segítségével sikerült mindig megoldást találni. Több esetben kaptunk visszajelzést arra vonatkozóan, hogy bíznak abban, hogy a most ideiglenesen közlekedő autóbuszvonalakat az Izsáki út megnyitása után továbbra is üzemeltetni fogjuk, hiszen szívesen használják ezeket a járatokat
— mondta Hári Ernő.