Kereskedelmi szaktantermet adtak át a Gróf Károlyi Sándor Technikumban

2023. 04. 12., 13:30
Kereskedelmi szaktantermet alakított ki a Kecskeméti Szakképzési Centrum. Az „Ágazati Képzőközpont létrehozása Kecskeméten” című projektnek köszönhetően a mai napon adták át a termet a Gróf Károlyi Sándor Technikumban.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 35 képet tartalmaz

Kereskedelmi szaktanterem jött létre a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gróf Károlyi Sándor Technikumának egyik épületében. A mai napon ezt a termet adták át.

A szakképzés átalakítása egy ideje folyik. A szakképzést annak érdekében alakítjuk át, hogy a tanulóink, akik itt nálunk végeznek, minél könnyebben tudjanak elhelyezkedni és minél inkább megfeleljen a tudásuk a munkaerőpiac igényeinek. Ennek megfelelően zajlik egy fejlesztés, amelynek része a most átadandó szaktanterem is. Ez egy országos fejlesztés, 11 szakképzési centrum vesz ebben részt
— magyarázta Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja.

A terem a „Széchenyi 2020 Ágazati Képzőközpont Létrehozása Kecskeméten” projektnek köszönhetően jöhetett létre. Az ágazati képzőközpont olyan tanulóknak biztosít képzőhelyet, akik nem tudnak duális partnereknél elhelyezkedni.

Az ágazati képzőközpont egy olyan központ lesz, amely a tanulóinknak a duális képzőhelyet biztosítja, illetve segít azoknak a vállalkozóknak szintén tanulókkal foglalkozni, akik nem tudják vállalni ezeket az adminisztrációs, illetve komoly költségekkel járó feladatokat
— részletezte Szeverényi Andrea, az ágazati képzőközpont ügyvezetője.

A tanévben 14 tanulót szeretnének foglalkoztatni. Szeptembertől pedig új szakmákat, új ágazatokat is bevonnak majd a képzésbe. Összesen 70-80 fővel szeretnének szakképzési munkaszerződést kötni a következő tanévben.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója a megnyitón elmondta: ez a diákoknak és a felnőtteknek is egy megfelelő helyet fog biztosítani a kellő tudás megszerzéséhez. A gazdasági élet, az üzleti élet elvárásait meg fogják tudni ismerni a szakképzési centrumba járók.

Kaszab Valéria, a pályázat projektmenedzsere mutatta be a vendégeknek a teremben található eszközöket. Mint mondta, olyan termet alakítottak ki, ami nemcsak a kereskedelem egy ágazatára, hanem több ágazat gyakorlati képzésére is alkalmas.