Kezükben a jövő záloga - Diplomaosztót tartottak a Neumann János Egyetemen

2023. 07. 07., 14:52
Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülést tartottak pénteken délelőtt a kecskeméti Neumann János Egyetem. Összesen 343 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 184-en vették át ma diplomájukat. Az eseményen Bódis László helyettes államtitkár útravalóul azt mondta a hallgatóknak: tanuljanak tovább, a tanulásra az egész életüket elkísérő folyamatként gondoljanak, igyekezzenek naprakészen tartani tudásukat.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 55 képet tartalmaz

Diplomaátadó Ünnepi Szenátusi Ülést tartott ma délelőtt a kecskeméti Neumann János Egyetem. Az eseményen Bódis László helyettes államtitkár azt mondta, „a magyar gazdaság, az innováció akkor lesz sikeres, ha az iparvállalatok és az egyetemek, kutatóintézetek szimbiózisban, jól tudnak együtt dolgozni.”

– Ha folytatják a tanulmányaikat, akkor tartsák ébren azt a kutatói vágyat, azt a felfedezői vágyat, ami az érdeklődésük középpontjában áll. Használják ezekhez azokat a lehetőségeket, azokat az ösztöndíjakat, amelyeket a kormány biztosít számukra! Legyen ilyen az új Nemzeti Kiválósági Program vagy a Kooperatív Doktori Ösztöndíj – hangsúlyozta Bódis László.

Bódis László arról is beszélt, hogy az új innovációs stratégia, a Neumann János Program középpontjában az egyetemek, valamint a kutatóintézetek és a gazdaság összekapcsolása áll.

Gaál József, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja is szólt a végzősökhöz. Az alpolgármester kiemelte, Kecskemét ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, az itt működő vállalatok, vállalkozások, intézmények számítanak a diplomásokra, kiknek nem csak munkahelyet, hanem távlatot, karriert is kínálnak.

– A diploma értéke, megítélése sokat változott az utóbbi időben, de bátran ki lehet jelenteni, hogy ha kreatív személyiséggel, nyelvtudással és némi tapasztalattal is párosul, továbbra is a jövő záloga. Megtestesíti mindazt a tudást, tehetséget és kitartást, de mindenekelőtt lehetőséget, amivel a fiatalok karriert építhetnek, vagy választott hivatásukat gyakorolhatják – fogalmazott az alpolgármester.

Sági Norberta oktatási rektorhelyettes azt mondta, a végzősök „olyan generációt képviselnek, amelynek kezében van a jövő alakításának a lehetősége és egyúttal annak felelőssége is.”

– A technológia és az innovációk korszakában élünk, a világ folyamatosan változik és fejlődik. Önök azok, akik reményeink szerint új ötletekkel és kreatív megoldásokkal járulnak majd hozzá a társadalom és a világ problémáinak megoldásához, az emberiség jövőjének jobbá tételéhez. Az önök által megszerzett tudás elszántságuk és munkájuk bizonyítéka – emelte ki Sági Norberta.

A végzősök nevében kollégánk, Tóth Enikő búcsúzott a diplomaosztó ünnepségen

A Neumann János Egyetemen most 343 hallgató záróvizsgázott. A GAMF műszaki és informatikai karon 239, a gazdaságtudományi karon 77, míg a kertészeti és vidékfejlesztési karon 27 hallgató végzett sikerrel.