Kiállítás nyílt a nyolcadikosok munkáiból a Mátyás Iskolában

2023. 05. 24., 13:14
Fotók, grafikák, tollrajzok, festmények díszítik a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola auláját. A több mint 50 alkotást a nyolcadik évfolyamos diákok készítették. A kiállítást idén először rendezték meg hagyományteremtő szándékkal.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 13 képet tartalmaz

A nyolcadik évfolyamos tanulók rajzaiból, festményeiből, fotóiból nyílt kiállítás a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. Ez egy teljesen új kezdeményezés az intézményben, Benkovics Zoltán rajz – földrajz szakos tanár ötlete nyomán tervek szerint minden évben rendeznek majd kiállítást a végzős diákok munkáiból.

– Ez az iskola elsősorban az idegen nyelv oktatásáról híres, de szeretnénk azt is hangsúlyozni, hogy emellett nagyon sok területen tehetségesek a tanulóink, legyen az sport, művészetek, természettudományos versenyek, matematika. Úgy gondoltuk, hogy a gyerekeink ezen a téren is olyanokat tudnak alkotni, ami kiállítható - mondta dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolaigazgatója.

A tanulók közül többen művészeti pályára készülnek, így a kiállítás számukra egy lépcsőfokot jelent. Ilyen Maróti Ivett is, akitől megtudtuk, művészeti iskolába készül, így fontos számára, hogy meg tudja magát mutatni ebben a formában.

– Mivel művészeti suliba megyek, fontos számomra hogy meg tudjam mutatni, mire vagyok képes, és hogy látszódjon hogy ez az én énem - hangsúlyozta Ivett.

A kiállított munkák a legkülönfélébb technikákkal készültek: fényképek mellett találunk grafit és tollrajzokat, akvarelleket is. Van olyan diák, aki többféle munkát is hozott a kiállításra.

– Kiskorom óta nagyon szeretek rajzolni, és ötödikben tudatosult bennem, hogy művészetire szeretnék menni. Először nyílt napokra mentünk, most pedig már kőkeményen készülök a felvételire. Ugyanis mindenhol van gyakorlati felvételi, ahol figyelik, hogy miket csinálunk, felmérik a rajztudásunkat. Erre készülők már 3 éve, így elhoztam pár képemet erre a kiállításra - mesélte Mühl Hanna, aki szintén nyolcadikos tanuló.

Mindenki másképp csinálja, és ez a szép ebbe. Farkas Dóra Szófia például a tollakat és a ceruzákat részesíti előnyben. A tollmunkáiról elmondta, az alkotás eme formája igen aprólékos, és számára elég személyes.